Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: ΖΗΤΑΜΕ ΕΚΛΟΓΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΛΑΒΟΥΜΕ ΤΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ. ΤΟ ΔΙΛΛΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΣΑΦΕΣ: ΤΙ ΠΡΟΤΙΜΑΜΕ; ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΜΕ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΑΥΤΟΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ Η ΝΑ ΠΑΜΕ ΣΕ ΕΚΛΟΓΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΟΥΜΕ ΜΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΟΥ ΒΑΖΕΙ ΣΤΟ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΤΗΣ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ, ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ, ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΣΧΕΔΙΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΝΑ ΑΝΑΜΕΤΡΗΘΕΙ ΜΕ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ;
( Από την χθεσινή συνέντευξη Τύπου του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ, στο Ζάππειο )
1. «Στην συντριπτική πλειοψηφία του Ελληνικού λαού, υπάρχει μια βαθιά ανησυχία για την πορεία της χώρας.Η ανησυχία αυτή εντείνεται από την επικίνδυνη πορεία που έχει πάρει η χώρα, λόγω των κυβερνητικών πολιτικών. Σήμερα, ο πολίτης, βιώνει, βιώνουμε όλοι μαζί, την ανομία, την αστάθεια, την ανασφάλεια. Υπάρχει η αίσθηση ότι είμαστε όλοι απροστάτευτοι. Και αυτό, γίνεται ακόμα χειρότερο, αν σκεφτούμε ότι έχουμε μπει ανοχύρωτοι σε μια επερχόμενη διεθνή κρίση..»
2. «Είναι οι κυβερνητικές επιλογές, οι αντιλήψεις και οι πρακτικές, που έχουν φέρει τη χώρα σε αυτό τοαδιέξοδο. Πρακτικές ιδιοτέλειας, πελατειακής εξυπηρέτησης. Εξυπηρέτησης των λίγων και ισχυρών. Ένας διχασμός της κοινωνίας, που είναι καταστροφικός, επικίνδυνος και δεν υπηρετεί το δημόσιο συμφέρον, τον πολίτη. Έκαναν εκλογές - θυμόσαστε - το 2007 για να καταρτίσουν προϋπολογισμό και, σήμερα, δεν έχουμε προϋπολογισμό. Είναι μόνο ένα παράδειγμα της ανομίας, της ανικανότητας, αλλά και της πελατειακής διαχείρισης του δημόσιου πλούτου από αυτή την κυβέρνηση.»
3. «Χρειάζεται νέα πορεία. Μια πορεία, που θα βγάλει τη χώρα, την κοινωνία, από την κρίση. Που θα θέσει επιτέλους τον άνθρωπο στο επίκεντρο της πολιτικής. Που θα δώσει και ελπίδα και σιγουριά, ενώνοντας τις παραγωγικές δυνάμεις, τις δημιουργικές δυνάμεις. Ενώνοντας, σε μια μεγάλη συμμαχία, τους αδύναμους με τους δημιουργικούς. Για να αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά και αποφασιστικά τις επερχόμενες εξελίξεις. Για να αντιμετωπίσουμε θετικά και τα οράματα της νέας γενιάς.»
4. «Αυτή τη νέα πορεία, δεν μπορεί να την δώσει η σημερινή κυβέρνηση. Χρειάζεται μια νέα εντολή από τον Ελληνικό λαό, μια νέα κυβέρνηση. Γι’ αυτό, το δίλημμα είναι σαφές. Τι προτιμάμε: να παραμείνουμε σε αυτή την πορεία της αυτοκαταστροφής, ή να πάμε σε εκλογές, για να αποκτήσουμε κυβέρνηση που βάζει στο επίκεντρο των επιλογών της τον άνθρωπο, τις ανάγκες των πολιτών, με σχέδιο, με αποφασιστικότητα, για να αναμετρηθούμε - και θα αναμετρηθούμε - με τα προβλήματα; Γι’ αυτό ζητάμε εκλογές. Για να προλάβουμε τα χειρότερα.»
5. «Τον προηγούμενο Ιούνιο, είχα ζητήσει τη διενέργεια εκλογών, θέτοντας όμως ως προϋπόθεση τότε, την προηγούμενη διαλεύκανση όλων των υποθέσεων των σκανδάλων, που ταλανίζουν την πολιτική ζωή του τόπου. Αυτή η προϋπόθεση δεν ισχύει. Όχι λόγω των δικών μας πράξεων, αλλά λόγω των αποφάσεων της κυβέρνησης. Έκανε ξεκάθαρη επιλογή ο κ. Καραμανλής, για παραγραφή. Για παραγραφή αυτών των εγκλημάτων, αυτών των σκανδάλων. Αυτή είναι η επιλογή τους, δυστυχώς. Δεν τιμά κανέναν. Δεν τιμά τον πολιτικό κόσμο. Αλλά δεν έχουμε εμείς την ευθύνη αυτής της παραγραφής. Την έχει στο ακέραιο η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και ο σημερινός πρωθυπουργός.»
«Προτείνω δημόσια στον κ. Καραμανλή, μια καθαρή συμφωνία. Εκλογές τώρα και, σε κάθε περίπτωση, το αργότερο μέχρι ή με τις Ευρωεκλογές, οπότε έτσι κι αλλιώς θα στηθούν κάλπες, ώστε οι πολίτες να αποφασίσουν πώς θέλουν και με ποιους θέλουν να βγουν από την κρίση. Και δεύτερον, τη συναινετική εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας.»
ΜΠΟΣΤΑΝΙ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου