Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου 2009


Υποχώρηση πανικού

Της Ειρήνης Χρυσολωρά

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: 6 Φεβρουαρίου 2009
Τέτοια κωλοτούμπα στην πολιτική είχαμε καιρό να δούμε. Μέχρι προχθές οι ελεύθεροι επαγγελματίες και μικρομεσαίοι ήταν φοροφυγάδες που δήλωναν ψευδώς χαμηλά εισοδήματα και γι΄ αυτό η κυβέρνηση τους τιμώρησε συλλήβδην, καταργώντας το αφορολόγητο όριο εισοδήματός τους. Τώρα, είναι στρώματα πληθυσμού που πλήττονται από την κρίση και γι΄ αυτό επαναφέρει το αφορολόγητο, προκειμένου να τους προστατεύσει. Μια φορολογική ρύθμιση και μάλιστα τέτοιας σημασίας, που ψηφίστηκε και δεν πρόλαβε να εφαρμοστεί ούτε μια φορά, πρέπει μάλλον να αποτελεί ρεκόρ. Ακόμη και για μια χώρα διάσημη για τις συχνές ανατροπές της στα φορολογικά, όπως η Ελλάδα. 

Αλλά και στις Βρυξέλλες μάλλον τρίβουν τα μάτια τους, αφού το Πρόγραμμα Σταθερότητας που έλαβαν την περασμένη Παρασκευή αναφέρεται συγκεκριμένα στο μέτρο της κατάργησης του αφορολογήτου, για την ενίσχυση των εσόδων. Έξι ημέρες μετά το μέτρο δεν ισχύει! 

Αν η κωλοτούμπα αυτή δεν συνιστά αντίδραση πανικού, εν όψει των δημοσκοπήσεων, τι άλλο είναι; Μετά το ξήλωμα του κ. Αλογοσκούφη, έρχεται και η σειρά των μέτρων του που θεωρήθηκε ότι κόστισαν πολιτικά στην κυβέρνηση. Με πρώτο και καλύτερο το αφορολόγητο. 
από ΤΑ ΝΕΑ
ΤΟ ΜΠΟΣΤΑΝΙ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου