Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου 2009

Παλινωδίες

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: 6 Φεβρουαρίου 2009
ΣΠΑΝΙΑ μια κυβέρνηση προκηρύσσει πρόωρες εκλογές όταν γνωρίζει ότι, πιθανότατα, θα τις χάσει. Και για τον λόγο αυτό η πρόταση του κ. Γ. Παπανδρέου για εκλογές ώς τον Ιούνιο και συναινετική εκλογή του κ. Κ. Παπούλια το 2010, δύσκολα θα γίνει αποδεκτή από τον κ. Κ. Καραμανλή. 

ΤΑ τελευταία γκάλοπ και η σταθερή διαφορά υπέρ του ΠΑΣΟΚ έχουν περιορίσει τις αρχικές σκέψεις για αιφνιδιαστικές εκλογές που καλλιεργούσε το Μαξίμου μετά τον ανασχηματισμό. 

ΩΣΤΟΣΟ η κυβέρνηση παραμένει προβληματική δημιουργώντας εύλογα ερωτηματικά για το αν μπορεί να αντέξει άλλον ένα χρόνο. 

ΤΟ κλίμα βγαίνει μέσα από τους ίδιους τους υπουργούς και τα κυβερνητικά στελέχη που έχουν επιδοθεί μέσα από τις εφημερίδες και την τηλεόραση σε έναν εμφύλιο χωρίς προηγούμενο με ανοιχτά καρφώματα και υπονοούμενα. 

ΣΤΟ ίδιο μήκος κύματος βέβαια και οι βουλευτές οι οποίοι μπροστά στον κίνδυνο να μην επανεκλεγούν ασκούν δημόσια κριτική στους κυβερνητικούς χειρισμούς υιοθετώντας τα αιτήματα όσων διαμαρτύρονται- με πιο χαρακτηριστική περίπτωση τους αγρότες. ΟΙ εσωτερικές τριβές όμως δεν είναι το μοναδικό πρόβλημα. Ακόμα πιο σοβαρή είναι η απουσία κεντρικής κατεύθυνσης και σχεδιασμού στην οικονομία με αποτέλεσμα τις συνεχείς παλινωδίες. 

ΤΑ φορολογικά μέτρα που ψηφίστηκαν πριν από τέσσερις μόλις μήνες σήμερα ξηλώνονται σε μια προσπάθεια να περιοριστεί το πολιτικό κόστος στους ελεύθερους επαγγελματίες. 

ΤΗΝ ίδια στιγμή ωστόσο μπαίνουν νέοι φόροι σε ποτά, τσιγάρα αλλά και στην πρώτη κατοικία παρά τις τόσο πρόσφατες ρητές διαβεβαιώσεις για το αντίθετο. 

ΟΣΟ για ουσιαστικές πρωτοβουλίες αντιμετώπισης των συνεπειών της κρίσης ούτε κουβέντα. Η κυβέρνηση έχει ουσιαστικά παραλύσει μπροστά σε καθετί που μπορεί να κοστίσει εκλογικά. 

ΑΥΤΟΣ είναι και ο πιο ουσιαστικός λόγος για τον οποίο τελικώς οι εκλογές είναι αναγκαίες και σύντομα μπορεί να αποδειχθούν αναπόφευκτες! 
από ΤΑ ΝΕΑ
ΤΟ ΜΠΟΣΤΑΝΙ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου