Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου 2009

ΠΑΙΔΕΙΑ: ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΚΛΕΙΝΟΥΝ, ΟΙ ΠΟΡΟΙ ΜΕΙΩΝΟΝΤΑΙ, ΑΛΛΑ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ… ΣΥΣΚΕΠΤΕΤΑΙ ΚΑΙ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕΙ ΝΕΑ ΤΜΗΜΑΤΑ…

1. Τα Πανεπιστήμια εκπέμπουν SOS, μη μπορώντας να ανταποκριθούν στις θεμελιώδεις εκπαιδευτικές τους ανάγκες. Μόνο τις τελευταίες 10 μέρες, το Αρεταίειο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο κλείνει τους μισούς θαλάμους. Το Ιόνιο Πανεπιστήμιο είναι σε δραματική κατάσταση. Στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου, ο Πρύτανης απειλεί με παραίτηση. Ενώ το μεγαλύτερο Παιδαγωγικό της χώρας, στη Θεσσαλονίκη, κλείνει για 3 μέρες την τελευταία εβδομάδα.

(βλ. αναλυτικά το σημείωμα http://www.pasok.gr/portal/gr/3/73363/7/7/1/showdoc.html )

2. Η πολιτική για την παιδεία δεν μπορεί να εξαντλείται σε μία ατέλειωτη σύσκεψη φορέων και διάλογος δεν σημαίνει ανακωχή με τα προβλήματα χρηματοδότησης και προγράμματος, τα οποία πρέπει να λυθούν αμέσως.

3. Το ΠΑΣΟΚ έχει καταθέσει στη Βουλή ερωτήσεις για όλα τα παραπάνω θέματα. Έχει συζητήσει με όλους τους φορείς και με όλα τα Πανεπιστήμια που έχουν σήμερα προβλήματα. Και την επόμενη εβδομάδα, κατατίθεται επερώτηση εφ’ όλης της ύλης για τα θέματα των Πανεπιστημίων.

4. Είναι μάλιστα χαρακτηριστικό ότι ενώ, αυτή τη στιγμή, έχουμε Πανεπιστήμια που κλείνουν, η κυβέρνηση ανακοίνωσε πριν λίγες ημέρες τρία νέα τμήματα, εκ των οποίων τα δύο στην πατρίδα του προηγούμενου υπουργού και, 13 Τμήματα ΤΕΙ, με αντίστοιχη μείωση του προϋπολογισμού για την παιδεία.

5. Δηλαδή, Πανεπιστήμια κλείνουν, δαπάνες μειώνονται, ενώ ανακοινώνονται νέα τμήματα, χωρίς καμία προϋπόθεση λειτουργίας. Η παιδεία πραγματικά εκπέμπει SOS.

ΠΑΣΟΚ

ΜΠΟΣΤΑΝΙ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου