Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου 2009

ΜΜΕ: ΟΧΙ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΜΕ ΤΙΣ ΑΔΕΙΕΣ, ΟΧΙ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ. ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΚΑΘΑΡΟΥΣ ΚΑΝΟΝΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟΛΥΤΗ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ.

1. Ξαφνικά, η κυβέρνηση που δεν…επιθυμεί την εκλογολογία ανέγειρε χθες, ζητήματα αδειών, ζητήματα ραδιοτηλεοπτικών Μέσων, ζητήματα Περιφερειακού Τύπου.

2. Οφείλουμε να προχωρήσουμε σε μια προειδοποίηση που βασίζεται στο παρελθόν αυτής της κυβέρνησης και στην προσπάθεια χειραγώγησης των Μέσων που έχουμε δει:

  • Όχι παιχνίδια με τις άδειες, όχι παιχνίδια με την κρατική διαφήμιση. Καθαροί κανόνες, γνωστοί σε όλους τους Έλληνες πολίτες, για να μπορέσουν τα Μέσα να κάνουν σωστά τη δουλειά τους. Αυτό το οποίο ζητάμε είναι να προχωρήσει αυτή η ιστορία με κανόνες διαφάνειας.

3. Δυστυχώς, η αξιοπιστία της αποχωρούσας κυβέρνησης και σε αυτό τον τομέα είναι μηδενική. Είναι αυτή η κυβέρνηση που βαρύνεται με το φιάσκο του βασικού μετόχου, είναι αυτή η κυβέρνηση που με απροκάλυπτο τρόπο, επιχείρησε να ελέγξει τα ΜΜΕ, κεντρικά και περιφερειακά Μέσα. Είναι αυτή η κυβέρνηση που βαρύνεται με τη μη αδειοδότηση των ηλεκτρονικών ΜΜΕ, το χάος που επικρατεί στην Ψηφιακή Τηλεόραση, την πλήρη κομματικοποίηση της ΕΡΤ.

4. Για αυτό η νέα επιχείρηση ελέγχου των ΜΜΕ και η ομηρία, στην οποία θέλει να τα έχει η κυβέρνηση, θα πέσει στο κενό. Κανείς δεν τους εμπιστεύεται πλέον.

ΠΑΣΟΚ

ΜΠΟΣΤΑΝΙ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου