Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου 2009

4 ΣΤΟΧΟΙ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ: ΑΞΙΟΠΡΕΠΗΣ ΔΙΑΒΙΩΣΗ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΠΟΛΙΤΗ, ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΟΛΩΝ ΣΤΗΝ ΠΟΙΟΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ, ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΣΤΟΥΣ ΥΓΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ, Η ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΗ ΣΥΝΤΑΞΗ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟ.

1. Το σχέδιο του ΠΑΣΟΚ για την αποκατάσταση του κοινωνικού κράτους, της κοινωνικής φροντίδας, εξετάστηκε χθες στην συνεδρίαση, του επιτελικού κύκλου για την κοινωνική πολιτική υπό τον Γ. Παπανδρέου. Η αποκατάσταση του κοινωνικού κράτους είναι μια από τις τέσσερεις βασικές κυβερνητικές προτεραιότητες του Κινήματος, όπως παρουσιάστηκαν από τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, στη ΔΕΘ.

2. Για την αποκατάσταση του κοινωνικού κράτους το ΠΑΣΟΚ έχει καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις. Κάποιες από αυτές έχουν πάρει και τη μορφή νόμου στη Βουλή.

(βλ. πρόταση νόμου για έκτακτα μέτρα ενίσχυσης των εισοδηματικά ασθενέστερων στρωμάτων:

http://www.pasok.gr/portal/gr/3/67480/7/7/1/showdoc.html

βλ. πρόταση νόμου για την αντιμετώπιση της ανεργίας:

http://www.pasok.gr/portal/gr/0/70116/7/7/1/showdoc.html )

3. Το Κίνημα μας έχει θέσει 4 βασικούς στόχους και με βάση αυτούς τους στόχους, ξεδιπλώνονται οι πολιτικές μας και οι συγκεκριμένες μας προτάσεις:

  • Εγγύηση ενός επιπέδου αξιοπρεπούς διαβίωσης για κάθε πολίτη.
  • Δικαίωμα κάθε πολίτη στην ποιοτική εργασία
  • Μείωση του κόστους Υγείας στον οικογενειακό προϋπολογισμό.
  • Ασφαλής σύνταξη για κάθε Έλληνα πολίτη.

4. Η σημερινή κυβέρνηση, ούτε νοιάστηκε ποτέ πραγματικά, ούτε έχει σχέδιο, ούτε είναι σε θέση, αλληλοσπαρασσόμενη και με τα στελέχη της να λειτουργούν με τη λογική «ο σώζων εαυτόν σωθήτω», να δώσει λύσεις στα τεράστια προβλήματα των πολιτών που ζητούν επειγόντως λύσεις:

  • Την ώρα που τα ποσοστά ανεργίας αυξάνονται συνεχώς, την ώρα που αυξάνεται με γεωμετρική πρόοδο η ανασφάλεια των Ελλήνων για το εργασιακό τους μέλλον, η κυβέρνηση εξαντλείται σε πελατειακού και προεκλογικού τύπου κινήσεις, όπως αυτή με τις γνωστές 60.000 θέσεις εργασίας στο Δημόσιο. Κινήσεις που όχι μόνο δεν λύνουν το πρόβλημα της ανεργίας, αλλά υπονομεύουν τις ήδη περιορισμένες δυνατότητες της Πολιτείας να παρέμβει με κίνητρα στην πηγή του προβλήματος: τον ιδιωτικό τομέα.
  • Την ώρα που η φτώχεια και η ανισότητα αυξάνουν ραγδαία στη χώρα μας, (570.000 επιπλέον πολίτες στα όρια της φτώχειας το 2008, πριν από τη διεθνή κρίση), το Ταμείο Κατά της Φτώχειας, έχει καταντήσει ανέκδοτο τεσσάρων λέξεων. Ανακοινώθηκε στις αρχές του 2007. Ψηφίστηκε τον Ιανουάριο του 2008. Δεν μοίρασε όμως ούτε ένα ευρώ σε φτωχούς όλο το 2008…
  • Ταυτόχρονα, το ασφαλιστικό σύστημα αντί να δίνει σιγουριά γεμίζει ανασφάλεια τους ασφαλισμένους, ενώ οι πολίτες στερούνται βασικών υπηρεσιών φροντίδας στην Υγεία και την Πρόνοια λόγω της υποχρηματοδότησης.
ΠΑΣΟΚ

ΜΠΟΣΤΑΝΙ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου