Τρίτη 10 Μαρτίου 2009

ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ: Η ΞΕΚΑΘΑΡΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΠΑ.ΣΟ.Κ.


1. Το 2004 η κυβέρνηση της Ν.Δ. διέκοψε αναιτιολόγητα το πρόγραμμα εξυγίανσης της Ολυμπιακής, που είχε δρομολογήσει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Επί 4 χρόνια έκαναν ό,τι μπορούσαν για να απαξιώσουν την εταιρεία. Από το 2005 ο ίδιος ο πρωθυπουργός ανακοίνωνε ότι η εταιρεία κλείνει, γεγονός που είχε δραματικές συνέπειες σε απώλειες πελατών. Στα τέλη του 2008 προσπάθησαν με μία διαδικασία-παρωδία να την ξεπουλήσουν για ένα κομμάτι ψωμί. Έστειλαν μάλιστα τον ίδιο τον πρωθυπουργό στο Κατάρ να την παζαρέψει. Η όλη διαδικασία αποδείχθηκε ένα ανεπανάληπτο φιάσκο.
2.-  
Το ΠΑΣΟΚ έχει μια ξεκάθαρη θέση για την Ολυμπιακή, θέση που διατύπωσε ο Πρόεδρος του Κινήματος από το 2005:
-    Για μας πραγματικά βιώσιμη και μακροχρόνια λύση για την Ολυμπιακή Αεροπορία θα υπάρξει μόνο με συνδυασμό ιδιωτικών και δημοσίων κεφαλαίων, μία λύση στην οποία θα συμπεριλαμβάνεται και στρατηγική συμμαχία με διεθνή αερομεταφορέα.
-    Η λύση θα πρέπει να διασφαλίζει τη συνέχεια των υπηρεσιών σε όλους τους κατοίκους της Ελλάδας, όπου και να βρίσκονται, σε οποιαδήποτε ακριτική περιοχή και να βρίσκονται, και θα διασφαλίζει τον υγιή ανταγωνισμό.
3. Εμείς, πάνω σε αυτή τη βάση, θα κρίνουμε την τελική συμφωνία για την μεταβίβαση της Ολυμπιακής όταν δημοσιοποιηθεί. Περιμένουμε να δούμε την τελική συμφωνία και αυτήν θα κρίνουμε, και σήμερα ως αντιπολίτευση, και αύριο ως κυβέρνηση.

ΠΑΣΟΚ
ΜΠΟΣΤΑΝΙ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου