Τρίτη 10 Μαρτίου 2009

ΤΟ ΣΩΟΥ ΤΗΣ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗΣ ΗΤΑΝ Ο ΦΕΡΕΤΖΕΣ ΤΟΥ ΦΛΕΡΤ ΜΕ ΤO ΛΑΟΣ


1. Τελικά τα πάντα έχουν μια εξήγηση. Το σώου που έστησε την περασμένη Πέμπτη ο σημερινός πρωθυπουργός ήταν, όπως αποδεικνύεται, για το…ξεκάρφωμα. Για να μπορέσει δια μέσου των συναντήσεων με τους πολιτικούς αρχηγούς να περάσει το κατώφλι του Μ. Μαξίμου ο Γ. Καρατζαφέρης. Για να μπορέσουν αμέσως μετά στελέχη και βουλευτές της ΝΔ, να εκθειάσουν την «υπεύθυνη» στάση του. Για να αρχίσουν να στήνονται οι γέφυρες που θα ενώσουν την Ν.Δ. με το αδελφό ακροδεξιό κομμάτι της.
-    
Υπενθυμίζουμε τι είχε πει, επί λέξει, ότι ο κ. Καραμανλής στο debate των πολιτικών αρχηγών στις 6/9/2007: «Με το Κόμμα του κ. Καρατζαφέρη δεν μπορούμε να συνεργαστούμε, γιατί δεν συνεργαζόμαστε με τα άκρα…Εάν, λοιπόν, προκύψει μια Βουλή όπου δεν υπάρχει αυτοδυναμία, είναι περίπου αυτόματα δεδομένο ότι θα πάμε σε νέες εκλογές, θα οδηγηθούμε σε νέες εκλογές».
2. 
Αυτό εξηγεί και την απόλυτη μεταμόρφωση του σημερινού πρωθυπουργού την επόμενη μέρα μετά τις συναντήσεις στη Βουλή. Αφού ο στόχος επετεύχθη το προσωπείο του «συναινετικού πολιτικού» δεν χρειαζόταν. Ο κ. Καραμανλής εμφανίστηκε στη Βουλή, όπως ακριβώς είναι. Ένας πολιτικός εκνευρισμένος από τις συνεχείς αποτυχίες του και την αδυναμία του να δώσει λύσεις στα προβλήματα της χώρας. Ένας πολιτικός που αρνείται να αρθρώσει έστω φωνή αυτοκριτικής. Κυβερνά πέντε χρόνια τη χώρα, αλλά δεν φταίει για τίποτα. Για όλα φταίνε όλοι οι άλλοι. Το ΠΑΣΟΚ, η διεθνής κρίση, οι πολίτες. 
3. 
Δικαιώνεται ακόμη μία φορά και ο Γ. Παπανδρέου, ο οποίος εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου είπε ότι ο σημερινός πρωθυπουργός «δεν έχει σχέδιο για έξοδο από την κρίση, το μόνο σχέδιο που έχει είναι μιας χρήσεως κι αυτής προεκλογικής».
4. Είναι δικαίωμα του κ. Καραμανλή και τη ετοιμόρροπης κυβέρνησης του να αναζητούν δεκανίκι. 
Αλλά ας αφήσουν επιτέλους την υποκρισία. Και ας σταματήσουν, το δια του εκπροσώπου τους καθημερινό παραμύθι για την υποτιθέμενη «συνεχή άρνηση» του ΠΑΣΟΚ σε όλα. Μπορεί οι ίδιοι να έχουν κοντή και επιλεκτική μνήμη, αλλά οι πολίτες ξέρουν.
-    
Ήταν η ΝΔ του Καραμανλή αυτή που αρνήθηκε όλες τις προτάσεις του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ, πέντε χρόνια τώρα, για συνεννόηση σε θέματα διαφάνειας, καταπολέμησης της διαφθοράς, εξωτερικής πολιτικής, ακόμα και για την αντιμετώπιση της πύρινης λαίλαπας το καλοκαίρι του 2007.   
-    
Ήταν η ΝΔ του Καραμανλή που ύψωνε τις μαύρες σημαίες κατά της μεταρρύθμισης στην αυτοδιοίκηση, το σχέδιο Καποδίστριας.
-    
Ήταν η ΝΔ του Καραμανλή που έλεγε ότι τα μεγάλα έργα υποδομής των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ, ήταν μακέτες. Αυτοί που μιλούσαν για «τραβεστί» οικονομία.
5. 
Γράφαμε και χθες το βασικό ζητούμενο είναι να αποκτήσει η Ελλάδα ισχυρή και αξιόπιστη κυβέρνηση. Όλα τα άλλα έπονται, για τον απλούστατο λόγο ότι τίποτα δεν γίνεται χωρίς σοβαρή κυβέρνηση. Ούτε σχέδιο, ούτε συναινέσεις, ούτε τίποτα. Η σημερινή κυβέρνηση ούτε σοβαρή είναι, ούτε αξιόπιστη. Οι ευρύτερες συναινέσεις χτίζονται από ηγέτες που πιστεύουν στην συνεννόηση και το έχουν αποδείξει. Χτίζονται πάνω σε ξεκάθαρο σχέδιο και σαφέστατες πολιτικές επιλογές. Αυτό θα κάνει η επόμενη κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, υπό το Γιώργο Παπανδρέου.
ΠΑΣΟΚ
ΜΠΟΣΤΑΝΙ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου