Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου 2009

Σε εκλογικό «αιφνιδιασμό» στις 27 Σεπτεμβρίου προσανατολίζεται ο Κ. Καραμανλής. (ΚΑΤΙ ΞΈΡΟΥΝ ΤΑ ΠΑΠΑΓΑΛΑΚΙΑ)

Εκλογές στις 27 Σεπτεμβρίου θα εξαγγείλει ο πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής, στο τηλεοπτικό διάγγελμα που θα κάνει νωρίς το βράδυ, λίγο πριν ή κατά τη διάρκεια των δελτίων ειδήσεων, σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές από το Μέγαρο Μαξίμου.

Η 27η Σεπτεμβρίου, που έχει το στοιχείο του αιφνιδιασμού, αποφασίστηκε με το σκεπτικό ότι ο Κ. Καραμανλής θεωρεί ότι η προεκλογική περίοδος βλάπτει τη χώρα και θα πρέπει να κρατήσει όσο το δυνατόν λιγότερο. Τον ίδιο αιφνιδιασμό είχε κάνει και στις εκλογές του 2007, όταν τις ανήγγειλε αμέσως μετά το Δεκαπενταύγουστο και τις έκανε στις 16 Σεπτεμβρίου.

Άλλωστε, “η παρατεταμένη προεκλογική περίοδος” για την οποία κατηγορεί το ΠΑΣΟΚ, θα είναι ένα από τα επιχειρήματα τα οποία θα επικαλεστεί, προκειμένου να εξηγήσει γιατί προσφεύγει σε εκλογές τώρα που το ΠΑΣΟΚ συνεχίζει να έχει προβάδισμα έξι μονάδων και στη μυστική δημοσκόπηση που παρήγγειλε η Νέα Δημοκρατία αυτές τις ημέρες. Ο πρωθυπουργός θα επιχειρήσει να δώσει απαντήσεις και σε όσους υπουργούς, βουλευτές και στελέχη της Ν.Δ. τον κατηγορούν ότι παραδίδει την εξουσία. Θ' αναλύσει ένα σκεπτικό ότι βάζει πάνω απ΄ όλα το συμφέρον του τόπου, πάνω και από τη δική του καρέκλα. Θ' αναφερθεί στη δύσκολη κατάσταση της οικονομίας και θα θέσει εκβιαστικά διλήμματα, καλώντας τους πολίτες να επιλέξουν ανάμεσα στην υπευθυνότητα ή τον λαϊκισμό.

Το πιο πιθανό είναι αύριο το πρωί να επισκεφτεί τον πρόεδρο της Δημοκρατίας για να του ζητήσει και επισήμως την προκήρυξη των εκλογών.

[ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ ]

ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 4:20 μ.μ. - 02/09/2009

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου