Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου 2009

ΚΑΙ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΔΙΑΣΠΑΣΗΣ ΣΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ !...

«Όποιος βαριέται να ζυμώσει πέντε ημέρες κοσκινάει», λέει ο σοφός λαός μας, περιγράφοντας περιπτώσεις σαν την πρακτική του πρωθυπουργού, σ΄ όλα τα μεγάλα ζητήματα, η οποία και ονομάστηκε«μη αντίδραση εν θερμώ…».

Η ατολμία και η αναβλητικότητα ήταν, που χαρακτήρισαν όλες, σχεδόν, τις αντιδράσεις του κ. Καραμανλή, σε μια σειρά γεγονότα και φαινόμενα, σημαντικά, είτε για τον τόπο, είτε για την παράταξή του.

Στο θέμα των πρόωρων εκλογών, το σκηνικό επαναλήφθηκε, τα πράγματα κλωθογύρισαν επί μήνες και – φυσικό επακόλουθο – ιδού το αδιέξοδο !

΄Ετσι όπως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση, ο πρωθυπουργός βρίσκεται«μεταξύ σφύρας και άκμονος» κι αυτό δεν είναι παρά ένα δικό του, καταδικό του …κατόρθωμα !...

Τα γεγονότα, που εκτυλίσσονται τις τελευταίες ημέρες, στο εσωτερικό της νεοδημοκρατίας, αποπνέουν μια βαθιά διάσταση απόψεων, η οποία δεν έχει να κάνει απλά με την αντιπαράθεση, ως προς τις πρόωρες εκλογές, αλλά με μια ριζωμένη διαφωνία για το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον της παράταξης.
Οι βουλευτές, αλλά και οι Υπουργοί, που βγαίνουν στα τηλεοπτικά παράθυρα, εκφράζουν κάθετα διαφορετικές εκτιμήσεις, σε στρατηγικό επίπεδο, αμφισβητώντας έντονα και απερίφραστα αυτό, που διαφαίνεται, ως η πιο πιθανή απόφαση του κ. Καραμανλή, δηλαδή, την προκήρυξη πρόωρων εκλογών !
Οι φράσεις «…οι πρόωρες εκλογές είναι αυτοκτονία και λιποταξία…» και «…τις εκλογές τις επιλέγουν όποιοι δεν ακούνε τη φωνή της βάσης και του λαού…», είναι βαριές κουβέντες και απευθύνονται, μέσω όσων αποτελούν τους συστηματικούς συνεργάτες και συμβουλάτορες του πρωθυπουργού, κατ΄ ευθείαν στον ίδιον !...

΄Ηδη, γίνονται εκτιμήσεις, πως αν τελικά αποφασιστεί η πρόωρη προσφυγή στις κάλπες, θα υπάρξει και κάποιας μορφής διάσπαση της Νέας Δημοκρατίας, είτε με την αποχώρηση, είτε με την αδρανοποίηση στελεχών της.
Αυτό, σε συνδυασμό και με την, ούτως ή άλλως, υποτονική παρουσία ή και απουσία, των ενεχόμενων στα σκάνδαλα, στελεχών, θα συντελέσει σε μια έντονα προβληματική παρουσία του κόμματος στην εκλογική αναμέτρηση, με την συντριβή να διαγράφεται σίγουρη !

Να λοιπόν, που στο τραπέζι, εκτός όλων των άλλων, τίθεται, ως ερωτηματικό, και αυτή καθεαυτή η ενότητα της Ν.Δ., εξέλιξη, που κάνει το ήδη μεγάλο δίλημμα, ακόμα μεγαλύτερο και τα ρίσκα της όποιας απόφασης, τεράστια…

[ ΛΟΓΟΠΛΟΚΙΕΣ ]

ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 9:16 π.μ. - 02/09/2009

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου