Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου 2009

Σοκ και Δέος! Έλλειμμα έως 8,2%

Του Γιάννη Αγγέλη

Τα στελέχη του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους (υπ. Οικονομίας) -εκεί όπου καταγράφεται μέρα με την μέρα η εκτέλεση του κρατικού Προϋπολογισμού- τις τελευταίες ημέρες διαβάζουν τα «νέα» για το ολοένα και πιθανότερο ενδεχόμενο επίσπευσης των εκλογών και... κουνάνε το κεφάλι τους.

Τα «νούμερα» που έχουν στα χέρια τους ως προβολές του Δημόσιου Ελλείμματος για το τρέχον οικονομικό έτος (2009) από μια άποψη θυμίζουν τις ημέρες της περιβόητης «απογραφής».

Σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες του Capital.gr η ρεαλιστική εκτίμηση που γίνεται από αρμόδια στελέχη του ΓΛΚ, δείχνει Δημόσιο Έλλειμμα για το 2009 της τάξης του 7% - 7,5% του ΑΕΠ. Με άλλα λόγια περίπου 15 δισ. ευρώ. Οι ίδιες εκτιμήσεις φέρουν ως ακραία εκτίμηση την διεύρυνση του Ελλείμματος ακόμα και στο 8,2% του ΑΕΠ, ανάλογα με την «αποτελεσματικότητα» των μέτρων που έχουν ήδη εξαγγελθεί. Στην εκτίμηση αυτή φαίνεται να συγκλίνουν και ανεπίσημες μελέτες που έχουν γίνει τελευταία από άλλους δημόσιους και ημι-δημόσιους οργανισμούς οικονομικής ανάλυσης.

συνέχεια :

Σοκ και Δέος! Έλλειμμα έως 8,2%


[ Capital.gr ]

ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 2:38 μ.μ. - 02/09/2009


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου