Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2009

Αίσθηση από επίθεση σε Καραμανλή.

Αίσθηση και έκπληξη προκάλεσε η κατά μέτωπον επίθεση του προέδρου του ΔΗΣΥ Ν. Αναστασιάδη κατά του πρωθυπουργού και προέδρου της Ν.Δ. Κ. Καραμανλή.

ΔΗΣΥ και Ν.Δ. είναι αδελφά κόμματα και θα περίμενε κανείς προεκλογική υποστήριξη στον κ. Καραμανλή, αντί για βολές εναντίον του, και μάλιστα λίγες μόνο μέρες πριν από τις εκλογές της Κυριακής. Ο κ. Αναστασιάδης, σε συνέντευξή του στην εβδομαδιαία εφημερίδα «Καθημερινή» (Λευκωσίας), εκφράζει πικρία και απογοήτευση για τη γενικότερα στάση Καραμανλή στο Κυπριακό. Μεταξύ άλλων δήλωσε: «Με λύπη μου το αναφέρω, γιατί η Νέα Δημοκρατία είναι αδελφό κόμμα, αλλά θα έκανα την εξής παρατήρηση: δεν υπήρξε -και είναι με πικρία που το λέω- το ενδιαφέρον από ελληνικής πλευράς όσο θα έπρεπε τα τελευταία πέντε χρόνια και δεν αισθανθήκαμε αυτό που επιβαλλόταν να υπήρχε στην πολιτική. Πότε ακούσαμε τα τελευταία πέντε χρόνια οτιδήποτε που να αφορά το Κυπριακό;» διερωτήθηκε ο κ. Αναστασιάδης και συνέχισε: «Το να γίνεται διάλογος σε μια τηλεμαχία και το μόνο που κάνουμε είναι να αποδίδουμε ευθύνες στον αντίπαλό μας για το αν είπε ναι ή όχι το 2004, δεν νομίζω ότι αποτελεί εκδήλωση συμπαράστασης, όταν μάλιστα διαπιστώνεις ότι μέρα με τη μέρα τσιμεντώνεται το στάτους κβο και τα τετελεσμένα δημιουργούν τέτοια δεδομένα που δεν θα επιτρέπουν δικαιότερη για τον κυπριακό Ελληνισμό λύση».

Σε ερώτηση ποιος φταίει γι' αυτήν την κατάσταση ο κ. Αναστασιάδης είπε: «Και οι δύο κυβερνήσεις».

«Είμαι ωμός», «αλλά έφτασε ο κόμπος στο χτένι.

Από τη μία το δόγμα, "η Κύπρος αποφασίσει και η Ελλάς συμπαρίσταται" εφόσον δεν επηρεάζει τον ελλαδοτουρκικό διάλογο - και από την άλλη μια στάση προσπάθειας απογαλακτισμού από οτιδήποτε το ελληνικό από τον πρόεδρο Χριστόφια.

από [ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ ]
ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 12.23 μ.μ. - 29/09/2009

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου