Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2009

Έργο χάκερς το μήνυμα στη σελίδα της Λούκας Κατσέλη


Μία δήλωση που προκάλεσε νέα πολιτική κόντρα, επιβεβαιώθηκε από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος πως επρόκειτο για εισβολή χάκερς στον προσωπικό υπολογιστή της υποψήφιας βουλευτού του ΠΑΣΟΚ, Λούκας Κατσέλη.
Η ανάρτηση της συγκεκριμένης δήλωσης στην ιστοσελίδα της Λούκας Κατσέλη, προκάλεσε την εσπευσμένη αντίδραση του εκπροσώπου της ΝΔ, Γιώργου Κουμουτσάκου, ο οποίος τελικά διαψεύστηκε, καθώς η υποτιθέμενη δήλωση της Λούκας Κατσέλη για τη σύλληψη των τεσσάρων νεαρών στη γιάφκα του Χαλανδρίου αποδόθηκε από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος σε χάκερς.
Από τη Δευτέρα (28/9) η υποψήφια βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Λούκα Κατσέλη, είχε υποβάλλει στην Ασφάλεια Αττικής μήνυση κατά αγνώστων για εξαπάτηση εκλογέων, συκοφαντική δυσφήμιση και παράνομη πρόσβαση σε δεδομένα ηλεκτρονικού υπολογιστή. Εν συνεχεία, οι υπολογιστές που χρησιμοποιούνται στο γραφείο της Λούκας Κατσέλη ερευνήθηκαν από κλιμάκιο της δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος.
Από τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν, διαπιστώθηκε πως οι πρώτες προσπάθειες αγνώστων να αποκτήσουν πρόσβαση στη διαχείριση της ιστοσελίδας που διατηρεί η Λούκα Κατσέλη (www.loukakatseli.gr) ξεκίνησαν απογευματινές ώρες της 26ης Σεπτεμβρίου 2009.
Οι δράστες κατόρθωσαν να αποκτήσουν πρόσβαση στους κωδικούς του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ενός από τους διαχειριστές της ιστοσελίδας, μέσω λογισμικού, στις 27Σεπτεμβρίου 2009, από τις 22:28 έως 22:50. Αφού χρησιμοποίησαν τους κωδικούς, εισέβαλαν στην ιστοσελίδα και ανήρτησαν το επίμαχο κείμενο, που την ίδια ημέρα (στις 22:49) αναρτήθηκε και στην ιστοσελίδα Athens.indymedia.org.
Σύμφωνα με τις αναλύσεις των αστυνομικών διαπιστώθηκε πως οι χάκερς χρησιμοποίησαν διακομιστές, που έχουν έδρα στις ΗΠΑ, μέσω των οποίων εισέβαλαν στην ιστοσελίδα. Για το λόγο αυτό η ελληνική αστυνομία έχει έρθει σε επαφή με τις αμερικανικές αρχές και την Ιντερπόλ, σε συνεργασία με τις οποίες συνεχίζει την έρευνα για τον εντοπισμό των δραστών.
από [ to tefteri ]
ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 10.18 μ.μ. - 29/09/2009

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου