Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2009

Απογοήτευσε τους Μυτιληνιούς ο Καραμανλής

Στις 12 Σεπτεμβρίου του 2007, θέλοντας να δείξει ότι η «κόκκινη» Λέσβος έγινε «μπλε» στις εκλογές του 2004 και παραμένει «μπλε», ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας μίλησε στην προκυμαία της Μυτιλήνης απέναντι από το ιστορικό δημαρχείο της πόλης, σ' έναν χώρο που χρησιμοποιήθηκε για τελευταία φορά για πολιτική συγκέντρωση τον Οκτώβριο του 1944 στο μεγάλο παλλαϊκό συλλαλητήριο του ΕΑΜ για την απελευθέρωση του νησιού.

Πολλές σημαίες και καπνογόνα, αλλά σαφώς λιγότερος ο κόσμος στη συγκέντρωση της ΜυτιλήνηςΠολλές σημαίες και καπνογόνα, αλλά σαφώς λιγότερος ο κόσμος στη συγκέντρωση της ΜυτιλήνηςΗ επιλογή του ίδιου χώρου χθες για τη συγκέντρωση της Νέας Δημοκρατίας, με στόχο μια νίκη τουλάχιστον στις εντυπώσεις και την τόνωση του ηθικού του «πράσινου» από τις ευρωεκλογές Αιγαίου, δεν έδωσε στους υπευθύνους της Ρηγίλλης την ευκαιρία να πανηγυρίσουν. Η χθεσινή συγκέντρωση ήταν η μισή του 2007 και φυσικά πολύ μικρότερη από αυτή του 2004.

Φανερά λιγότερο το συγκεντρωμένο πλήθος και χωρίς τον παλμό του 2007 αποχώρησε έως και απογοητευμένο. Ούτε μια λέξη για τα μεγάλα προβλήματα που ταλανίζουν τις νησιωτικές κοινωνίες του βόρειου Αιγαίου και ειδικότερα της Λέσβου για τα οποία και είχε υποσχεθεί λύσεις δύο φορές, το 2004 και το 2007. Μια μόνο αναφορά στο πρόβλημα της παράνομης μετανάστευσης λίγα μέτρα από το κολαστήριο της Παγανής με τους κοντά 800 συνεχώς εξεγειρόμενους κρατούμενους-ενήλικους και ανήλικους μετανάστες.

συνέχεια : Απογοήτευσε τους Μυτιληνιούς ο Καραμανλής

από [ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ ]
ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 12.33 μ.μ. - 29/09/2009

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου