Πέμπτη 7 Μαΐου 2009

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ.

ΑΝΤΙ ΝΑ ΑΠΟΛΟΓΗΘΟΥΝ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΑΓΩΔΗ ΑΠΟΤΥΧΙΑ ΤΟΥΣ ΖΗΤΟΥΝ ΤΑ ΡΕΣΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ...ΠΑΣΟΚ! ΤΟ ΨΕΜΑ ΚΑΙ Η ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ Η ΜΟΝΗ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ.  

1. Το χθεσινό μήνυμα από την χθεσινή συνεδρίαση της κυβερνητικής επιτροπής για την οικονομία ήταν ξεκάθαρο: Έρχονται νέοι φόροι και ακόμη χειρότερες μέρες για τους πολίτες που θα κληθούν και πάλι να πληρώσουν το λογαριασμό της πλήρους αποτυχίας της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης, που κατάφερε μέσα σε πέντε χρόνια να θέσει τη χώρα δύο φορές υπό επιτήρηση. 

2. Ο υπουργός Οικονομίας, μετά την συνεδρίαση, αντί να απολογηθεί στον ελληνικό λαό, για μια πολιτική που εκτόξευσε ελλείμματα και δημόσιο χρέος και το σημαντικότερο, εξουθένωσε τους πολίτες, ζητά και τα ρέστα, επιτιθέμενος στο ΠΑΣΟΚ, με το γνωστό τροπάριο, ότι εμείς κυβερνούμε πέντε χρόνια τώρα, αλλά εσείς εξακολουθείτε να φταίτε για τα πάντα.

Έφτασε μάλιστα στο σημείο, ο αρχιτέκτονας της νέας επιτήρησης, να κάνει στο ΠΑΣΟΚ μαθήματα υπευθυνότητας και σοβαρότητας. 

3. Επειδή τα αστεία, ειδικά αυτή την κρίσιμη περίοδο έχουν όρια, επειδή το ψέμα και η παραπληροφόρηση αποτελούν πλέον την μοναδική πολιτική της ΝΔ θυμίζουμε και ρωτάμε, ρωτάει ο Έλληνας πολίτης:

-          Είναι υπεύθυνο και σοβαρό, να έχουμε μια κυβέρνηση, η οποία αναθεώρησε τέσσερις φορές μέσα σε τέσσερις μήνες τις εκτιμήσεις της για το έλλειμμα του 2008;

-          Είναι υπεύθυνο και σοβαρό, να μην έχει δώσει στη δημοσιότητα την πορεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού, τους τέσσερις πρώτους μήνες του 2009;

-          Είναι υπεύθυνο και σοβαρό, να μην έχει μέχρι σήμερα καταρτίσει ένα δανειακό πρόγραμμα για το 2009 και, ταυτόχρονα, να έχει δανειστεί περισσότερα από όσα προέβλεπε να δανειστεί για όλο το χρόνο;

-          Είναι υπεύθυνο και σοβαρό, να μην έχει καν προϋπολογισμό αυτή τη στιγμή; Διότι είναι προφανές ότι ο προϋπολογισμός που ψηφίστηκε από τη Βουλή, δεν ισχύει πλέον.

-          Είναι υπεύθυνο και σοβαρό, να έχουμε μια κυβέρνηση, η οποία ήρθε στην εξουσία υποσχόμενη υγιή δημοσιονομικά και έχει βάλει δύο φορές σε επιτήρηση τη χώρα μας; Στην πράξη, δεν έχει βγει ποτέ η χώρα μας από την επιτήρηση, από τη στιγμή που ήρθε η Νέα Δημοκρατία στην εξουσία.

-          Είναι υπεύθυνο και σοβαρό, μια κυβέρνηση, η οποία μιλά για το τεράστιο δημόσιο χρέος που της κληροδότησε το ΠΑΣΟΚ, να το έχει παραλάβει στο 98% και οι προβλέψεις για το 2010 να μιλούν για 108%; Δέκα μονάδες πάνω; Είναι όλα αυτά υπεύθυνα και σοβαρά;

4. Η κυβέρνηση Καραμανλή οφείλει να απολογηθεί στους Έλληνες πολίτες για την πενταετή καταστροφική πολιτική στην οικονομία. Μια πολιτική αναδιανομής του πλούτου, υπέρ των πλουσίων, μια πολιτική που μειώνει τους φόρους για τους έχοντες και κατέχοντες, και τους αυξάνει για τη μέση ελληνική οικογένεια, για τους χαμηλόμισθους, μια πολιτική υποβάθμισης των κοινωνικών αγαθών. Αυτά είναι τα αποτελέσματα της πενταετούς πολιτικής της ΝΔ. Για αυτό οι πολίτες δεν τους εμπιστεύονται πια.

5. Η μόνη επιλογή για να βγει ο τόπος από το σημερινό αδιέξοδο είναι να εφαρμοστεί ένα μεσοπρόθεσμο αξιόπιστο σχέδιο που να αντιμετωπίζει την κρίση και να θέτει τα θεμέλια για ανασύνταξη της Ελληνικής οικονομίας. Τέτοιο σχέδιο η κυβέρνηση Καραμανλή, που μετρά μέρες και το ξέρει, δεν έχει. 

ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 5:14 μ.μ. - 7/5/2009.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου