Πέμπτη 7 Μαΐου 2009

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ.

Ο ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΘΥΜΑΤΑΙ ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΤΟ ΧΡΟΝΟ. ΜΕ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΣΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΕΤΕ ΤΟΥ ΕΔΕΙΞΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΙΔΕΑ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΗ «ΒΑΡΙΑ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ» ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ.  

1. Η παρουσία και η ομιλία του σημερινού πρωθυπουργού στην Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ), σκόρπισε απογοήτευση. Ο κ. Καραμανλής δεν έχει ιδέα για την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η «βαριά βιομηχανία της χώρας».

2. Ο κ. Καραμανλής θυμάται τον ελληνικό τουρισμό μια φορά το χρόνο, όταν μιλά στη Γενική Συνέλευση του ΣΕΤΕ. Αλλάσε αυτή την κρίσιμη φάση δεν μπόρεσε να αρθρώσει ούτε μια πρόταση για την αντιμετώπιση των τεράστιων προβλημάτων που υπάρχουν στον τομέα του τουρισμού. Το μόνο που είπε ήταν η έκκληση για συγκράτηση των τιμών.

3. Οι ευθύνες του κ. Καραμανλή και των τουριστών-υπουργών τουρισμού που καθυστέρησαν απελπιστικά να ασχοληθούν την περίοδο που έπρεπε με την προοπτική της τουριστικής περιόδου, είναι μεγάλες. Επισημαίνουμε ότι:

-          Η τουριστική καμπάνια φέτος έχει καθυστερήσει τραγικά. Στην Ελλάδα κάναμε συσκέψεις και στις τουριστικές αγορές οι ανταγωνίστριες χώρες ξεδίπλωναν την καμπάνια τους.

-          Το νέο χωροταξικό για τον τουρισμό, είναι ένα έκτρωμα και σαν τέτοιο έχει καταγγελθεί από όλους τους αρμόδιους φορείς και όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

-          Η απαξίωση των Ολυμπιακών υποδομών μετά το 2004, κάνουν τη χώρα μας λιγότερο ελκυστική ως τουριστικό προορισμό.

4. Σε όλα αυτά θα πρέπει να προστεθεί η απουσία σχεδίου για την ουσιαστική στήριξη των επιχειρήσεων και των εργαζομένων στον τομέα του τουρισμού.

5. Από όλη την ελληνική επικράτεια έρχονται άσχημα μαντάτα. Γίνεται λόγος για μείωση της τάξης του 20, 25, 30%. Και απέναντι σε αυτό, ακούμε ένα πρωθυπουργό, που η μοναδική του αντίδραση, στην πράξη -γιατί τα 14 μέτρα για τον τουρισμό που εξαγγέλθηκαν όταν το κέντρο της Αθήνας και των άλλων μεγάλων πόλεων είχαν παραδοθεί στις φλόγες ήταν μια ακόμη επικοινωνιακή φούσκα, είναι η έκκληση για μείωση των τιμών .Αλλά τι να περιμένει κανείς από μια κυβέρνηση, που επί των ημερών της, ακόμα και τα Σκόπια έβγαλαν ταξιδιωτική οδηγία για την Ελλάδα.

 ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 5:28 μ.μ. - 7/5/2009.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου