Πέμπτη 7 Μαΐου 2009

ΣΚΑΝΔΑΛΟ SIEMENS.

ΝΔ ΚΑΙ ... ΠΑΥΛΙΔΗΣ ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΑΝ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΑΣ ΓΙΑ ΣΥΣΤΑΣΗ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΓΙΑ ΤΗ SIEMENS. ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΣΤΑΘΕΡΟΙ, ΣΤΗ ΓΡΑΜΜΗ ΤΗΣ ΣΥΓΚΑΛΥΨΗΣ.  

1.Η καταψήφιση της πρότασης του ΠΑΣΟΚ για την σύσταση εξεταστικής επιτροπής για τη SIEMENS, από τον κυβερνητικό συνασπισμό ΝΔ-Παυλίδη, την οποία σημειώνουμε ότι υπερψήφισαν όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης, δεν αφήνει περιθώρια αμφιβολιών. Το μόνο που ενδιαφέρει αυτή την κυβέρνηση είναι η συγκάλυψη.

2. Καταθέσαμε την πρόταση με αίσθημα ευθύνης. Είναι η τρίτη πρόταση που κάνουμε για την υπόθεση αυτή. Εδώ και πέντε χρόνια, υπάρχουν δημοσιεύματα  που εμπλέκουν διάφορα πολιτικά και άλλα πρόσωπα, στην υπόθεση, η οποία έχει διεθνείς διαστάσεις.

3. Είχαμε μια διαδικασία, όπου επί 18 μήνες, αντί για τους προβλεπόμενους 4, ένας μοναχικός Εισαγγελέας Πρωτοδικών επιχειρούσε να καταλάβει τι ακριβώς συμβαίνει. Και έχουμε, την εμπέδωση ενός νοσηρού κλίματος στην κοινωνία, για την οποία όλα πλέον είναι μίζες, όλα τα πολιτικά πρόσωπα εμπλέκονται. Άρα, ήταν απόλυτη ανάγκη να υπάρξει μια σοβαρή συζήτηση στη Βουλή, γύρω από τις ευθύνες όποιων εμπλέκονται, όποια περίοδο κι αν αφορούν. Αυτή ήταν και η μοναδική μας πρόθεση στην κατάθεση αυτής της συζήτησης.

4. Η ΝΔ καταψήφισε την πρόταση. Σήμερα ετοιμάζεται να αποχωρήσει από τη Βουλή, για να μην συζητήσει άλλη μια υπόθεση που αφορά στα έργα και στις ημέρες της, στο μέτωπο των αναθέσεων των  δρομολογίων της άγονης γραμμής. Το γιατί ακολουθεί αυτή τη στάση το έχουν καταλάβει όλοι οι πολίτες.

ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 5:22 μ.μ. - 7/5/2009.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου