Δευτέρα 22 Ιουνίου 2009

Μιζέρια

Του Γιώργου Χρ. Παπαχρήστου


Ο,ΤΙ ΕΙΧΕ να κερδίσει επικοινωνιακά, και συνακόλουθα πολιτικά, η κυβέρνηση από τα εγκαίνια του Νέου Μουσείου Ακρόπολης, το έχασε από την κακομοιριά και τη μιζέρια της.
Δεν της φταίει κανείς.
Επί ημέρες προσπαθούσε να μας πείσει ότι το μεγάλο αυτό έργο το εμπνεύσθηκε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής και το εγκαινίασε ο Κώστας Καραμανλής. Ότι το Μουσείο έγινε ως διά μαγείας. Δηλαδή κάποιος από τους αρχαίους θεούς που βαρέθηκε να τον τρώει το αγιάζι, η σκόνη, το καυσαέριο και οι καύσωνες στον Βράχο, κούνησε το δαχτυλάκι του και αυτομάτως έγινε το Μουσείο προκειμένου κι αυτός να βρει μια στέγη. Παραμύθια; Ακριβώς. Ίδια με αυτά που σερβίρει αυτή η κακορίζικη κυβέρνηση, η οποία αποσιώπησε μια 20ετία προσπάθειας που έκανε το ΠΑΣΟΚ για να χτιστεί αυτό το Μουσείο για να καρπωθεί ένα (ακόμη...) μεγάλο έργο που δεν της ανήκει! Και που το πολέμησε αμείλικτα βάζοντας βουλευτές της να κάνουν... μηνύσεις, για να σταματήσει.
Η μικρότητα και η εμπάθεια δεν τους επέτρεψαν να αναφερθούν ούτε στον Ανδρέα Παπανδρέου ούτε στον Κώστα Σημίτη.
Δεν πειράζει, αρκεί που το ξέρει και το αναγνωρίζει η ελληνική κοινή γνώμη...

ΥΓ: Εξυπακούεται, ότι το έλλειμμα δεν το αναπληρώνει η κατόπιν εορτής (κι αυτή μισή) απλή αναφορά του Πρωθυπουργού στη Μελίνα Μερκούρη. Αντίθετα, δίνει ακόμη μεγαλύτερες διαστάσεις στο ατόπημα...
από ΤΑ ΝΕΑ
ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 9:32 π.μ. - 22/06/2009

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου