Δευτέρα 22 Ιουνίου 2009

Ο κλήρος έπεσε στο Αγίασμα Κεραμωτής για το χώρο συγκέντρωσης λαθρομεταναστών.

Απο τον Δημήτρη.Θ.Καστώρη

Ανάστατη είναι η μικρή κοινωνία του Δημοτικού Διαμερίσματος Αγιάσματος μετά την πρόταση του Προέδρου της Διευρυμένης Νομαρχίας Δράμας Καβάλας Ξάνθης Κώστα Τάτση προς το Δήμαρχο Κεραμωτής Γρηγόρη Τριανταφυλλίδη για τη δημιουργία χώρου συγκέντρωσης λαθρομεταναστών στις εγκαταλελειμμένες εγκαταστάσεις του παραρτήματος της «Φωνής της Αμερικής» που βρίσκονται σε απόσταση 3 χλμ από το Αγίασμα. Οι κάτοικοι της περιοχής έχουν ήδη εκφράσει τους φόβους, τις αντιρρήσεις, τους προβληματισμούς , αλλά και την έλλειψη ενημέρωσης τους για το θέμα.
Η πρόταση από την πλευρά το Προέδρου την Διευρυμένης Νομαρχίας έγινε σε συνάντηση που είχε με τον Δήμαρχο Κεραμωτής
Γρηγόρη Τριανταφυλλίδη. Η διοίκηση του Δήμου Κεραμωτής φαίνεται προβληματισμένη από τις εξελίξεις. Μάλιστα έχει εκφράζει και την άποψη δια στόματος Δημάρχου ότι μία τέτοια εγκατάσταση δεν αρμόζει σε μία ραγδαία αναπτυσσόμενη περιοχή όπως είναι η Κεραμωτή που αποτελεί πόλο έλξης τουριστών και ταυτόχρονα αποτελεί σημαντικό κόμβο μετακίνησης δύο και πλέον εκατομμυρίων τουριστών προς το νησί της Θάσου.

Ο Δήμαρχος Κεραμωτής Γρηγόρης Τριανταφυλλίδης, πέρα από τις όποιες όμως αντιδράσεις του, έχει υπογραμμίσει ότι θα θέσει το θέμα σε δημόσια διαβούλευση με τους πολίτες και του Δημότες, καθώς θεωρεί σημαντικότατο παράγοντα την ύπαρξη κοινωνικής συναίνεσης για να προχωρήσει η δημιουργία χώρου συγκέντρωσης λαθρομεταναστών.

Σύμφωνα με τα όσα ειπώθηκαν κατά την πρόσφατη συνάντηση
Γρηγόρη Τριανταφυλλίδη και Κώστα Τάτση σημειώθηκε ότι ο χώρος μετά τις ολοκλήρωση των απαραίτητων εργασιών θα φιλοξενεί 600 λαθρομετανάστες, θα είναι φυλασσόμενος, ενώ για την απαραίτητη στελέχωση του θα γίνουν και προσλήψεις 80 ατόμων, με κριτήρια εντοπιότητας όπως αφέθηκε να εννοηθεί. Παράλληλα έγινε ειδική αναφορά στο ποσό των χρημάτων που θα χρησιμοποιηθεί για τις απαραίτητες εργασίες και όπως έγινε γνωστό το ποσό αυτό είναι 7 εκατ. Ευρώ. Μετά τη συνάντηση του Δημάρχου με τον Πρόεδρο της Διευρυμένης Υπερονομαρχίας, ο πρόεδρος δεν προχώρησε σε δηλώσεις και επιφυλάχθηκε να απαντήσει στα όποια ερωτήματα έχουν δημιουργηθεί και είναι πολλά., κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου.

από kavalanet

Η γνώμη μας : Ας προσέξουν εκεί στο Αγίασμα και στο Δήμο Κεραμωτής γενικότερα, γιατί όταν προσπαθούν να αποσπάσουν τη σύμφωνη γνώμη τάζουν λαγούς με πετραχείλια... και στο τέλος όχι μόνο πετραχείλια δεν δίνουν αλλά ούτε και τους λαγούς...

ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 1:16 μ.μ. - 22/06/2009

Περισσότερα...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου