Δευτέρα 22 Ιουνίου 2009

Η απεργία των δημοσιογράφων...


Του Ανδρέα Ανδριανόπουλου
.
Αυτό σίγουρα αποτελεί παγκόσμια πρωτοτυπία!! Οι δημοσιογράφοι κήρυξαν απεργία σε όλα τα μέσα ενημέρωσης επειδή έκλεισε μιά εφημερίδα και ένας ραδιοφωνικός σταθμός. Που και βέβαια αναγκάθηκαν να φθάσουν σε αυτό το σημείο λόγω υπερβολικών εξόδων και ελάχιστων εσόδων.
Εναντίον ποίου στρέφεται η σχετική απέργία; Μήπως εναντίον της κυβέρνησης; Που θα έπρεπε δηλ. να κάνει τι; Μήπως να εκταμιεύσει χρήματα των φορολογουμένων για να συνεχίσει να εκδίδεται η εφημερίδα; Η μήπως εναντίον των υπόλοιπων εκδοτών; Που προφανώς θα έπρεπε να αγοράσουν τα έντυπα και να καταπιούν τις σχετικές ζημιές; Απίστευτα πράγματα...
Εκτός κι αν η απεργία στρέφεται εναντίον του αναγνωστικού και ραδιοφωνικού κοινού που δεν στήριξε τις συγκεκριμένες εκδοτικές προσπάθειες. Τέτοιες απίστευτες ασυναρτησίες μοναχά στην Ελλάδα θα μπορούσαν να εμφανισθούν. Οπου πλέον τίποτε λογικό δεν φαίνεται να λειτουργεί.
Βέβαια, η ΕΣΗΕΑ δεν έδειξε να ενοχλείται από την εξαπάτηση των αναγνωστών του κυριακάτικού τύπου με τα περίφημα ρεπορτάζ από τις υποτιθέμενες συζητήσεις Καραμανλή - Ερντογάν. Που βέβαια ποτέ δεν έγιναν. Αφού ο Ερντογάν ποτέ δεν ήλθε στην Ελλάδα!!
Η ουσία των προβλημάτων του Τύπου δηλ. δεν απασχολεί το συνδικαλιστικό όργανο των δημοσιογράφων. Που φροντίζει να κινητοποιείται για συντεχνιακούς μοναχά λόγους. Και βέβαια απλά και μόνο για τα μάτια...
από press-gr
ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 8:33 μ.μ. - 22/06/2009

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου