Δευτέρα 22 Ιουνίου 2009

Δεν σώζεται πια η παρτίδα

Θα διαφωνήσω με όσους διατείνονται ότι δεν έχει λάβει ο πρωθυπουργός το μήνυμα των ευρωεκλογών. Αλλωστε, ούτε πολύπλοκο ούτε μη αναμενόμενο ήταν. Κι αν το καλοσκεφτείτε, από τον περασμένο Σεπτέμβριο το ίδιο μήνυμα λαμβάνει κάθε λίγο και λιγάκι. Απλώς κάθε φορά είναι και πιο ενισχυμένο ως προς την ένταση και την έκταση της λαϊκής αποδοκιμασίας.

Και διαφωνώ, επίσης, και με όσους διατείνονται ότι αναμένουν αντιδράσεις και πρωτοβουλίες του, αλλά δεν βλέπουν τίποτα. Αν ανατρέξουν στο δεκάμηνο αυτό, θα διαπιστώσουν πως ό,τι ήταν να κάνει το έκανε. Δεν άφησε και τίποτα. Και ανασχηματισμό επιχείρησε, και κάποια βαρίδια απομάκρυνε, και οικονομική πολιτική υποδύθηκε ότι αλλάζει, μέχρι και «βλάκας» δήλωσε, αν θυμάστε, τότε που ισχυρίστηκε πως δεν είχε καταλάβει πόσο σοβαρή υπόθεση ήταν το Βατοπέδι.

Βέβαια, να βάλει τον Μεϊμαράκη στη θέση του Ζαγορίτη και τον Σπηλιωτόπουλο στη θέση του Αντώναρου, όπως του προτείνεται, δεν είχε σκεφτεί να το κάνει, αλλά δεν νομίζω να προκληθούν ενθουσιώδεις αντιδράσεις από την κοινή γνώμη αν τελικά το επιχειρήσει. Τέτοιου είδους επικοινωνιακά τρικ μπορεί να έπιαναν πριν από δύο ή τρία χρόνια, αλλά σήμερα μόνο οργισμένα ή ειρωνικά σχόλια είναι δυνατό να προκαλέσουν.

Αδικα κουράζονται, κατά συνέπεια, όσοι ελπίζουν ή απλώς καλλιεργούν την ψευδαίσθηση ότι κάτι θα κάνει κάποια στιγμή ο Καραμανλής και θ αλλάξει το κλίμα. Πέντε χρόνια στην εξουσία ένα μόνο πράγμα ήξερε να κάνει: να διογκώνει ή απλώς να εκμεταλλεύεται λάθη ή απαράδεκτες πρακτικές κάποιων από το ΠΑΣΟΚ. Ακόμη και σήμερα το ίδιο «εμπόρευμα» προσπαθούν να πουλήσουν όσοι τολμούν και βγαίνουν στην τηλεόραση για να υπερασπιστούν την κυβέρνηση.

Στην πραγματικότητα η μοναδική σημαντική πρωτοβουλία που μπορεί πια να πάρει ο Κ. Καραμανλής είναι η πρόωρη προσφυγή στις κάλπες. Θα είναι και για το καλό του τόπου, αλλά και για το καλό του ίδιου. Για το καλό του τόπου γιατί δεν αντέχεται άλλο αυτή η κατηφόρα. Και για το καλό του ίδιου, γιατί από τη στιγμή που περιήλθε στο έλεος του κάθε Μανώλη, η παρτίδα δεν σώζεται.

Ερρίκος Μπαρτζινόπουλος
bartzinopoulos@hotmail.com

από ΕΘΝΟΣ

ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 10:36 π.μ. - 22/06/2009

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου