Τετάρτη 24 Ιουνίου 2009

Εξαρθρώθηκε κύκλωμα παιδικής πορνογραφίας

Κυκλωμα παιδικής πορνογραφίας, με δράση σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας, εξαρθρώθηκε από τις υπηρεσίες δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος Αττικής και Θεσσαλονίκης μετά από συντονισμένη επιχείρηση.

Το κύκλωμα, στο οποίο εμπλέκονται άτομα ηλικίας 20 έως και 56 ετών και οι οποίοι διακινούσαν σκληρό πορνογραφικό υλικό, όπου εμφανίζονταν και βιασμοί ανήλικων παιδιών, μέσω ίντερνετ, εξαρθρώθηκε μετά από συντονισμένες ενέργειες των γερμανικών και των ελληνικών αστυνομικών Αρχών.

Συγκεκριμένα, με έγκριση των εισαγγελικών αρχών έγινε άρση απορρήτου και μετά από ψηφιακή έρευνα διαπιστώθηκαν τουλάχιστον 170 ηλεκτρονικά ίχνη Ελλήνων χρηστών, από τα οποία ταυτοποιήθηκαν 39 χρήστες που στην ουσία ήταν οι κατηγορούμενοι.

Μετά την ολοκλήρωση της έρευνας έγινε έφοδος της αστυνομίας και συνελήφθησαν οι είκοσι στο πλαίσιο του αυτοφώρου ενώ για τους υπόλοιπους εμπλεκόμενους σχηματίστηκαν δικογραφίες οι οποίες υποβλήθηκαν στις κατά τόπους εισαγγελίες.

Από τους εμπλεκόμενους 37 είναι ημεδαποί και δύο αλλοδαποί, ηλικίας 22 και 59 ετών, υπήκοοι Καζακστάν και Αγγλίας αντίστοιχα ενώ αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι στην πλειονότητά τους είναι γονείς.

Οι κατηγορούμενοι διακινούσαν το υλικό από την Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, τη Λάρισα, την Πτεολεμαΐδα, το Βόλο, το Ηράκλειο, τα Χανιά, την Αμαλιάδα, τη Νεμέα, τη Μονεμβασιά, την Πρέβεζα και την Κέρκυρα.

Συνολικά κατασχέθηκαν 87 σκληροί δίσκοι, πέντε φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές και πλήθος cd και dvd συνολικής χωρητικότητας 35.000 GB, ενώ διαπιστώθηκε ότι το πορνογραφικό υλικό ανερχόταν σε εκατοντάδες χιλιάδες ψηφιακά αρχεία βίντεο και εικόνας.

Από την αστυνομία εξετάζεται το ενδεχόμενο να έχουν φωτογραφηθεί ή βιντεοσκοπηθεί και διακινηθεί στον παγκόσμιο ηλεκτρονικό ιστό παιδιά από την Ελλάδα, κάτι όμως το οποίο δεν έχει προκύψει μέχρι στιγμής.

από ΕΘΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου