Τετάρτη 24 Ιουνίου 2009

ΕΘΝΟΣ Γ Ν Ω Μ Η : Αναζητούν σωσίβιο

ΕΠΑΝΕΙΛΗΜΜΕΝΑ έχει απαιτήσει τους τελευταίους μήνες ο Κ. Καραμανλής από τους υπουργούς και τους υφυπουργούς του να εντείνουν τους ρυθμούς τους και ν’ αυξήσουν την παραγωγικότητά τους. Ακόμη και μετά τις ευρωεκλογές την ίδια σύσταση έσπευσε να τους απευθύνει. Αλλά, φυσικά, μόνο ανταπόκριση δεν βρήκε.

ΚΑΙ ΠΩΣ να βρει, άλλωστε, όταν το μόνο που απασχολεί υπουργούς και υφυπουργούς, βουλευτές και στελέχη του είναι οι εσωκομματικές διεργασίες και η βεβαιωμένη αναποτελεσματικότητα της κυβερνητικής μηχανής, έτσι ώστε να μην υπάρχει έστω και ένα μέλος της που να πιστεύει σοβαρά ότι υπάρχουν περιθώρια ανατροπής της σημερινής πολιτικής πραγματικότητας;

ΞΕΡΟΝΤΑΣ, κατά συνέπεια, ότι δυνατότητες ανάκαμψης της κυβέρνησής του δεν υπάρχουν και ότι όλοι σ’ αυτή διακατέχονται από την αίσθηση της προσωρινότητας, ο Κ. Καραμανλής αναζητεί επικοινωνιακό σωσίβιο στον αφελή ισχυρισμό ότι για την κυβερνητική απραξία ευθύνεται το ΠΑΣΟΚ, επειδή, λέει, εμμένει στο αίτημα των πρόωρων εκλογών και θέτει ως όριο τον προσεχή Μάρτιο.

ΘΕΩΡΕΙ ότι ο ισχυρισμός αυτός θ’ αποτελέσει μια βάσιμη δικαιολογία για να προχωρήσει σε πρόωρες εκλογές το φθινόπωρο, αποφεύγοντας να ομολογήσει ότι η οικονομική κατάσταση της χώρας, η δική του ανικανότητα και η εφιαλτική προοπτική της απόπειρας να συντάξει και να καταθέσει προϋπολογισμό τον υποχρεώνουν να επιλέξει την αποχώρηση από την εξουσία με μια αξιοπρεπή και διαχειρίσιμη, όπως ελπίζει και πάλι, ήττα.

ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ο Κ. Καραμανλής ότι έτσι είναι και ότι έτσι θα ερμηνευτεί από την κοινή γνώμη, αλλά δεν έχει περιθώρια άλλης αντίδρασης. Αυτή την πολιτική γνωρίζει, αυτή την πολιτική έχει ακολουθήσει έως τώρα, και αναπόφευκτο είναι σ’ αυτή την πολιτική να προσβλέπει για ν’ αντιμετωπίσει τις δύσκολες μέρες οι οποίες με βεβαιότητα έρχονται.

AΛΛΟ αν δεν αντιλαμβάνεται πως, όταν μια κυβέρνηση αιτιάται την αντιπολίτευση για το γεγονός ότι δεν μπορεί να κυβερνήσει, προκαλεί δικαιολογημένα τον χλευασμό.

από ΕΘΝΟΣ
ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 12:56 μ.μ. - 24/06/2009

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου