Τετάρτη 24 Ιουνίου 2009

Σκοτάδι

Η «νέα τρομοκρατία» έχει κάνει την εμφάνισή της στην Ελλάδα με εντυπωσιακά χτυπήματα εδώ και πολύ καιρό. Ο φόνος του αστυνομικού αποτελούσε ασφαλώς την κορύφωση αλλά και την ολική επαναφορά σε μια περίοδο αγριότητας που ελπίζαμε ότι είχαμε ξεπεράσει.
ΓΙΑ τα χαρακτηριστικά των οργανώσεων που δραστηριοποιούνται σήμερα έχουν γραφεί πολλά και επιβεβαιώνονται και από την προκήρυξη της Σέχτας των Επαναστατών που δημοσιεύουν σήμερα «ΤΑ ΝΕΑ».
ΛΙΓΟΤΕΡΟ πολιτικές, με λιγότερο επεξεργασμένες ιδεολογικές διακηρύξεις αλλά εξίσου αποφασισμένες και με μια ωμότητα που ώς σήμερα δεν την είχαμε ξανασυναντήσει.
ΓΝΩΣΤΕΣ πια είναι και οι ευθύνες της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας. Μέσα στον εφησυχασμό που προκάλεσε η εξάρθρωση της 17 Νοέμβρη εγκαταλείφθηκε η Αντιτρομοκρατική στην τύχη της.
ΕΚΕΙ που επιλέγονταν στελέχη με βάση τις ικανότητές τους και με πρόσθετη εκπαίδευση αλλά και αμοιβή άρχισαν οι ρουσφετολογικές τοποθετήσεις με μόνο στόχο τα πρόσθετα χρήματα.
ΤΑ πεπειραμένα στελέχη μετατέθηκαν σχεδόν στο σύνολό τους, οι διοικητές άλλαζαν σαν τα πουκάμισα και οι μικροομάδες των λογής λογής αυτόκλητων επαναστατών ανδρώθηκαν και μετεξελίχθηκαν σε κανονικούς τρομοκράτες.
ΑΝ αυτά όλα είναι λίγο πολύ γνωστά, εκείνο που εκπλήσσει είναι η εμμονή της Αστυνομίας σε ξεπερασμένες πρακτικές.
ΜΕΤΑ το τελευταίο χτύπημα είχαμε τις ίδιες διαρροές για δήθεν υπόπτους που είναι υπό παρακολούθηση όταν όλοι ξέρουν ότι οι έρευνες βρίσκονται στο σκοτάδι.
ΟΣΟ για την περίφημη Σκότλαντ Γιαρντ ήρθε πράγματι, οι προτάσεις της όμως ναυάγησαν στα συντεχνιακά συμφέροντα των κάθε είδους υπηρεσιακών παραγόντων.
ΚΑΙ όπως φαίνεται όλα θα παραμείνουν ως έχουν ώς το επόμενο χτύπημα που διαφαίνεται με ακρίβεια από την προκήρυξη!

από ΤΑ ΝΕΑ
ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 12:39 μ.μ. - 24/06/2009

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου