Τρίτη 30 Ιουνίου 2009

Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΣΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ :

ΕΝΤΑΞΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΔΥΤΙΚΩΝ ΒΑΛΚΑΝΙΩΝ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ ΜΕΧΡΙ ΤΟ 2014

1. Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και της Σοσιαλιστικής Διεθνούς βρίσκεται στο Μαυροβούνιο, στο πλαίσιο της συνάντησης του Συμβουλίου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς
. Στη χθεσινή ομιλία του, ο Γ. Παπανδρέου αναφέρθηκε στις προτάσεις των Σοσιαλιστών για την υπέρβαση της οικονομικής κρίσης, και στα θέματα κλιματικής αλλαγής και μετανάστευσης, που θα απασχολήσουν τη σύνοδο της Σοσιαλιστικής Διεθνούς.

2. Με στόχο την οριστική εμπέδωση της ειρήνης, της ευημερίας και της ασφάλειας στα Βαλκάνια, ο Γ. Παπανδρέου υπογράμμισε την «ιστορική ανάγκη να γίνει αυτή η περιοχή μέρος του ευρύτερου ειρηνικού οργανισμού που ονομάζεται Ευρωπαϊκή Ένωση». Και έκανε μία συγκεκριμένη πρόταση:«Να οριστεί ένας οδικός χάρτης, ο οποίος θα καταλήξει στην προσχώρηση όλων των Δυτικών Βαλκανίων στην Ευρωπαϊκή Ένωση το 2014». Μια συμβολική ημερομηνία, 100 χρόνια μετά τον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, που ξεκίνησε ακριβώς σε αυτά τα εδάφη, ώστε να δημιουργηθεί μια δυναμική, να ξεπεραστούν πληγές και αντιπαραθέσεις στην περιοχή, να γυρίσουμε σελίδα και να δώσουμε μια προοπτική για τους λαούς όχι μόνο των Δυτικών Βαλκανίων, αλλά και ολόκληρης της Νοτιοανατολικής Ευρώπης.

ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 6:41 μ.μ. - 30/06/2009

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου