Τρίτη 30 Ιουνίου 2009

ΕΘΝΟΣ Γ Ν Ω Μ Η : Οι μάσκες έπεσαν...

ΟΧΙ ΠΩΣ είχαμε την παραμικρή αμφιβολία για τις προθέσεις της κυβέρνησης, αλλά μέχρι τώρα προσπαθούσαν να μας πείσουν ότι τα χαράτσια που κατά διαστήματα μας επιβάλλουν είναι προσωρινά. Κάποιοι μάλιστα, όπως ο υφυπουργός Μπέζας, μόλις προχθές, έφταναν μέχρι και στο σημείο να ισχυριστούν ότι δεν θα υπάρξουν καν άλλα μέτρα, αλλά αυτά που έχουν ήδη επιβληθεί, σε συνδυασμό με τα αποτελέσματα των... μεταρρυθμίσεων που έχουν γίνει, θα λύσουν το πρόβλημά μας.

ΧΘΕΣ, όμως, οι μάσκες έπεσαν. Και έπεσαν από τον καθ ύλην αρμόδιο. Ο υπουργός Οικονομίας ξεκαθάρισε ότι τα μέτρα που έχει λάβει δεν είναι προσωρινά αλλά μόνιμα. Και πρόσθεσε ότι ετοιμάζονται νέα μέτρα, που θα έρθουν τους επόμενους μήνες «για να συμβάλουν στην αντιμετώπιση των προβλημάτων και στην έξοδο από την κρίση».

ΚΑΤΑ συνέπεια, μας αποκάλυψε με τον πιο ωμό τρόπο πως θα πρέπει να εξοικειωθούμε με το γεγονός ότι οι έκτακτες εισφορές μόνο «έκτακτες» δεν θα είναι, ότι η αύξηση της φορολογίας στα καύσιμα, στα ποτά και στα τσιγάρα θα είναι συχνότερη, ότι η εφευρετικότητα του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης θ αναλώνεται στην εξεύρεση νέων φόρων για την κάλυψη των διευρυνόμενων δημοσιονομικών ελλειμμάτων και ότι τελικά θα βρεθούμε σταδιακά να έχουμε πολλαπλάσια «πάρε-δώσε» με τις Εφορίες σε σχέση με όσα έχουμε σήμερα και ακόμη περισσότερα σε σχέση με όσα είχαμε χθες.

ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ σε θέση να ξέρουμε αν απλώς παρασύρθηκε ο υπουργός Οικονομίας στη χθεσινή ομολογία του ή αν ήταν μια αιφνίδια «κρίση ειλικρίνειας», αλλά το βέβαιο είναι ότι μας αποκάλυψε τι ακριβώς θα πρέπει να περιμένουμε και ότι θα πρέπει να θεωρούμε ως απόπειρα εξαπάτησής μας τις όποιες αντίθετες απόψεις ακούμε να διατυπώνονται. Κι αυτό είτε απλό μέλος της κυβέρνησης είναι αυτός που τις υποστηρίζει, είτε οι ίδιος ο πρωθυπουργός είναι εκείνος που τις διατυμπανίζει.

ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ έχουν τελειώσει, άλλωστε.

[ ΕΘΝΟΣ ]

ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 12:01 μ.μ. - 30/06/2009

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου