Τρίτη 30 Ιουνίου 2009

Καταργείται η δεξίωση για τη Γιορτή της Δημοκρατίας

Μετά από 35 ολόκληρα χρόνια, η Προεδρία της Δημοκρατίας αποφάσισε να καταργήσει την μέχρι σήμερα καθιερωμένη δεξίωση για την Αποκατάσταση της Δημοκρατίας που πραγματοποιείτο κάθε χρόνο στον κήπο του προεδρικού μεγάρου.

Όπως έγινε γνωστό ο Κάρολος Παπούλιας πήρε την απόφαση να προσδώσει καθαρά θεσμικό χαρακτήρα στην συγκεκριμένη ημέρα και να την απαλλάξει από οποιοδήποτε κοσμικό χαρακτηριστικό. Επιπλέον, η προεδρία της Δημοκρατίας προχωρά σε περιστολή των δαπανών που σχετίζονται με όλες τις εκδηλώσεις που διεξάγονται υπό την επίβλεψή της.

Έτσι, φέτος, στις 24 Ιουλίου θα προσκληθούν στις 11:00 το πρωί στο προεδρικό μέγαρο, ο πρωθυπουργός, οι αρχηγοί των κομμάτων, οι βουλευτές, οι αρχηγοί του στρατού και της αστυνομίας, καθώς και στελέχη της Αντίστασης, χωρίς τις συζύγους τους και χωρίς η εκδήλωση να περιλαμβάνει κάποιο δείπνο μετά μουσικής αργότερα. Η συνάντηση θα είναι λιτή και σύντομη.

Η βραδινή δεξίωση καταργείται. Η πρωινή συγκέντρωση θα έχει καθαρά πολιτικό «χρώμα», ενώ από τους δημοσιογράφους παρόντες θα είναι μόνον όσοι καλύψουν δημοσιογραφικά το γεγονός.

[ Cosmo.gr ]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου