Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2009

Ανοιχτή διαδικασία για ακόμη 2.000 θέσεις σε κρατικούς οργανισμούς

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Γιώργος Χρ. Παπαχρήστος


ΝΕΟ ΓΥΡΟ ανοιχτής διαδικασίας για την πλήρωση περίπου 2.000 θέσεων ευθύνης σε περιφερειακούς κρατικούς οργανισμούς πρόκειται να προκηρύξει σύντομα η κυβέρνηση. Μετά την πέρα από κάθε προσδοκία επιτυχία που είχε η ανοιχτή διαδικασία για την πλήρωση 88 θέσεων πολιτικής ευθύνης της κρατικής μηχανής, η κυβέρνηση αποφάσισε να προχωρήσει στην πλήρωση 2.000 θέσεων που αφορούν την περιφέρεια (για παράδειγμα, διοικήσεις νοσοκομείων, νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου, εποπτευόμενων από το Δημόσιο οργανισμών, ιδρυμάτων κ.λπ.).
Η διαδικασία θα πραγματοποιηθεί και πάλι μέσω Διαδικτύου, με τους ενδιαφερομένους να αποστέλλουν τα βιογραφικά τους στη διεύθυνση www. opengov. gr και υπάρχει η προσδοκία ότι θα αναδείξει τους κατά τον Γιώργο Παπανδρέου «άριστους» που θα κληθούν να στελεχώσουν τους δημόσιους οργανισμούς, ανεξάρτητα από κομματική τοποθέτηση. Ο ίδιος ο Πρωθυπουργός, που εμφανίζεται ιδιαίτερα ικανοποιημένος από τη θεαματική υποδοχή που είχε η πρωτοβουλία του να ανοίξει τη διαδικασία για τη στελέχωση του κρατικού μηχανισμού μέσω Διαδικτύου, ζήτησε από τους υπουργούς να καταγράψουν τις θέσεις αυτές, ώστε η διαδικασία να αρχίσει αμέσως μετά το τέλος της πρώτης για την πλήρωση των 88 θέσεων που αφορούν θέσεις γενικών γραμματέων υπουργείων, προέδρων και διευθυνόντων συμβούλων ΔΕΚΟ κ.λπ.
Όπως είναι γνωστό, η αξιολόγηση των βιογραφικών και η τελική επιλογή θα γίνεται από το γραφείο του Πρωθυπουργού, σε συνεργασία με τον αρμόδιο κατά περίπτωση υπουργό.
7.000 βιογραφικά!

Η προθεσμία για τις 88 θέσεις λήγει αύριο και τα βιογραφικά που έχουν κατατεθεί ξεπερνούν τις 7.000, αλλά όπως έγινε γνωστό, το γεγονός ότι κάποιοι μετείχαν στη διαδικασία αυτή δεν σημαίνει ότι αποκτούν προβάδισμα έναντι άλλων που θα διεκδικήσουν τις περίπου 2.000 περιφερειακές θέσεις που προαναφέρθηκαν.
Στο μεταξύ, ορισμένοι υπουργοί αποφάσισαν να κινήσουν ανάλογη διαδικασία για την πλήρωση των θέσεων μετακλητών υπαλλήλων που θα στελεχώσουν τα γραφεία τους. Η αρχή έγινε από τον υπουργό και τον υφυπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου και Φίλιππο Σαχινίδη, οι οποίοι προκήρυξαν μέσω Διαδικτύου (στη διεύθυνση www. mnec.gr) την πλήρωση θέσεων ειδικών συνεργατών ως μετακλητών υπαλλήλων στα γραφεία τους.
από [ ΤΑ ΝΕΑ ]
ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 9:31 π.μ.- 12/10/2009

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου