Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2009

«Ενωμένοι οι Έλληνες πετυχαίνουν»λέει ο Γ.Παπανδρέου

«Είμαστε εδώ για να αντλήσουμε δύναμη και έμπνευση», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός, στο χαιρετισμό του από τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης, στην 65η επέτειο από την απελευθέρωση της Αθήνας από τα στρατεύματα κατοχής.

"Γιορτάζουμε σήμερα μια ξεχωριστή ιστορική στιγμή. Είμαστε εδώ για να τιμήσουμε όσους αγωνίστηκαν για την απελευθέρωση της Αθήνας, για να τιμήσουμε όσους έδωσαν μια άνιση αλλά νικηφόρα μάχη" τόνισε ο Γ.Παπανδρέου, ο οποίος πρόσθεσε ότι η εθνική μνήμη μας διδάσκει πως όταν οι Έλληνες αγωνίζονται ενωμένοι, πετυχαίνουν τους στόχους τους.

Συμπλήρωσε ότι την ιστορία τη γράφουν οι απλοί άνθρωποι και υπογράμμισε ότι και σήμερα ενωμένοι όπως και τότε, μπορούμε να δημιουργήσουμε μια καλύτερη Ελλάδα της Δικαιοσύνης, της ισότητας, της ασφάλειας και της ευνομίας και να κερδίσουμε το μέλλον που μας αξίζει.

Ακόμη ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι η ιστορία θέλησε να είναι ο Γεώργιος Παπανδρέου (σ.σ. ο παππούς του) που είχε την τιμή να υψώσει τη γαλανόλευκη στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης.

Ως ημέρα συλλογικής ιστορικής μνήμης ανέφερε τη 12η Οκτωβρίου ο δήμαρχος Αθηναίων Νικήτας Κακλαμάνης, τονίζοντας ότι το συμβόλαιο της ελευθερίας γράφτηκε με αγώνα και αίμα και πρόσθεσε, ότι έχουμε χρέος να θυμόμαστε με σεβασμό και ευλάβεια τον αγώνα εκείνων που έφυγαν από τον ναζισμό, τον φασισμό, την πείνα και τις εκτελέσεις. Να θυμόμαστε, ότι η ελευθερία κερδίζεται με συνεχείς αγώνες και διατηρείται με διαρκή επαγρύπνηση όλων μας, τόνισε ο δήμαρχος Αθηναίων, υπογραμμίζοντας ότι μπορούμε να καταφέρουμε περισσότερα, όταν είμαστε ενωμένοι.

Στη συνέχεια ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη.

Στη σημερινή τελετή, εκτός του πρωθυπουργού και του δημάρχου Αθηναίων έδωσαν επίσης το «παρών», ο νομάρχης Αθηνών Γιάννης Σγουρός, ο υπουργός Πολιτισμού & Τουρισμού Παύλος Γερουλάνος, ο υπουργός Επικρατείας Χάρης Παμπούκης, ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας Πάνος Μπεγλίτης, ο αντιπρόεδρος της Βουλής Απόστολος Νεράντζης και οι βουλευτές Γεράσιμος Γιακουμάτος (ΝΔ) και Ιωάννης Κοραντής (ΛΑΟΣ).

από [ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ ]
ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 12:39 μ.μ.- 12/10/2009

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου