Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου 2009

ΠΕΡΙΠΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ; ΟΧΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!

1. Οι θέσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αλλά και εγχώριων παραγόντων προσκείμενων στην κυβέρνηση για προσωρινές απολύσεις, αναγκαστικές άδειες κ.τ.λ. μας βρίσκουν κατηγορηματικά αντίθετους.

2. Η θέση μας είναι ξεκάθαρη. Το κόστος αντιμετώπισης της οικονομικής κρίσης δεν πρέπει να μετακυληθεί μονομερώς στους εργαζόμενους, και μάλιστα με γενικευμένα μέτρα τέτοιας μορφής. Απαιτείται ψυχραιμία, υπευθυνότητα και σοβαρότητα απ’ όλους μας.

3. Οι μαζικές απολύσεις δεν θα λύσουν, αλλά θα επιδεινώσουν το πρόβλημα. Τη στιγμή αυτή, δεν χρειαζόμαστε «μερικές» και «προσωρινές» λύσεις, αλλά ολοκληρωμένο σχέδιο και όχι μπαλώματα, κάτι που δεν φαίνεται να διαθέτει η κυβέρνηση.

4. Το ΠΑΣΟΚ, ως αντίδοτο στον επερχόμενο κίνδυνο των απολύσεων, έχει προτείνει συγκεκριμένα μέτρα, ανάμεσα στα οποία είναι οι επενδύσεις που θα δίνουν κίνητρα (π.χ. επιδότηση ασφαλιστικών εισφορών νέων εργαζομένων) για τη διατήρηση ή δημιουργία θέσεων εργασίας στον ιδιωτικό τομέα, η έμφαση στην κοινωνική προστασία, οι συστηματικοί έλεγχοι της αγοράς εργασίας και η θεσμοθέτηση της κοινωνικής εργασίας.

5. Λύσεις, που δεν αφορούν ολοκληρωμένα στην συνολική ανάταξη της οικονομίας με κοινωνική συνοχή, δεν μπορούν να γίνουν δεκτές.

ΠΑΣΟΚ

ΜΠΟΣΤΑΝΙ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου