Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου 2009

Μιλάνε για εθνικό σχέδιο αυτοί που δεν πείθουν ούτε τους υπουργούς τους ότι το έχουν. Πέντε χρόνια τώρα, επέδειξαν σχέδιο και ικανότητα μόνο στο πώς θα βάλουν χέρι στη δημόσια γη και στα λεφτά των ασφαλισμένων. Και τώρα, έχουν σχέδιο μόνο προεκλογικής και πελατειακής σπατάλης εις βάρος του ελληνικού λαού.

1. «Απαιτεί να συναινέσουμε στο εθνικό του σχέδιο. Είναι σοβαρά πράγματα αυτά κ. Καραμανλή; Ποιο εθνικό σχέδιο; Εθνικό σχέδιο δεν έχετε. Δεν το λέω εγώΤο λένε οι Υπουργοί σας και κορυφαία σας στελέχη. Για τη σοβαρότητά σας δεν έχετε ακόμα πείσει ούτε τους δικούς σας βουλευτές».

2. «Ποιο εθνικό σχέδιο; Το καταρτίσατε με την ίδια σοβαρότητα που καταρτίσατε προηγουμένως τον προϋπολογισμό της χώρας; Το σοβαρό σας προϋπολογισμό, που χρειάστηκαν μόνο 40 μέρες και αναγκαστήκατε να τον καταργήσετε; Με αυτή την ίδια σας την αντίληψη της πενταετίας, την αντίληψη του άρπα-κόλααπαντάτε σήμερα στη διεθνή κρίση;

  • «Ο ελληνικός λαός βλέπει τις αλλοπρόσαλλες, αλληλοαναιρούμενες πολιτικές σας, απ’ τη μία να κατηγορείτε τους ελεύθερους επαγγελματίες ως φοροφυγάδες και μετά να καταπίνετε τη γλώσσα σας, επαναφέροντας το αφορολόγητο».
  • «Πώς να σας πιστέψουν όταν μιλάτε για στενή επίβλεψη και παρακολούθηση των φορολογικών υπηρεσιών; Θεωρείται σήμερα πια ανέκδοτο, όταν πέντε χρόνια κομματικοποιήσατε και διαλύσατε τη ΣΔΟΕ, καταργήσατε τα ηλεκτρονικά εργαλεία και δώσατε εσείς, οι Υπουργοί σας, το παράδειγμα της φοροαποφυγής».
  • «Πώς να σας πιστέψουν όταν λέτε ότι θα αντιμετωπίσετε τα ελλείμματα με νέες αποκρατικοποιήσεις, σε μια περίοδο μεγάλης κρίσης στις αγορές;»
  • Πώς να σας πιστέψουν όταν λέτε ότι θα έχουμε μόνο μικρή αύξηση της ανεργίας, ενώ προβλέπεται ότι θα έχουμε μείωση των επενδύσεων κατά 9%;»
  • Και πώς να έχετε εθνικό σχέδιο, όταν εσείς πρώτοι διχάσατε και διαχωρίσατε τον ελληνικό λαό;»

2. «Πώς μπορείτε εσείς να πείσετε τον ελληνικό λαό ότι θα διαχειριστείτε καλύτερα την κρίση όταν είδαν πώς διαχειριστήκατε τον πλούτο του, τον πλούτο του ελληνικού λαού, αυτά τα πέντε χρόνια; Δεν φανήκατε μόνο ανίκανοι αλλά και επικίνδυνοι στις επιλογές σας. Διότι ικανότητα και σπουδή, όπως και ταχύτητα, δείξατε μεγάλη όταν ήταν να λεηλατήσετε τη δημόσια γη με την υπόθεση του Βατοπαιδίου. Διότι συντονισμό κεντρικό, φαντασία και πονηριά δείξατε περίσσια με τον τρόπο που διαχειριστήκατε την υπόθεση των ασφαλιστικών ταμείων των τοξικών ομολόγων και των μαύρων χρημάτων. Διότι αποφασιστικότητα έχετε όταν είναι να παρέμβετε στη δικαιοσύνη για να συγκαλύψετε τις δικές σας ευθύνες για τα θέματα των υποκλοπών ή της SIEMENS».

3. «Το μόνο για το οποίο έχετε πείσει κ. Καραμανλή, είναι ότι έχετε σχέδιο μικροκομματικό. Ναι, αυτό έχετε. Ένα σχέδιο προεκλογικής και πελατειακής σπατάλης, εις βάρος του ελληνικού λαού. Αυτό το ξέρουν πολύ καλά στη Ρηγίλλης που βιαστικά καταρτίζουν τις λίστες ρουσφετολογικών προσλήψεων. Το ξέρουν πολύ καλά οι βουλευτές σας που διαγκωνίζονται για το μερίδιο της πίτας των 60.000 ρουσφετολογικών προσωρινών προσλήψεων στο δημόσιο».

Από τη σημερινή ομιλία του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ σήμερα στη Βουλή για την Οικονομία.
ΜΠΟΣΤΑΝΙ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου