Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου 2009

Όλοι οι πολίτες ανησυχούμε για την πορεία της χώρας και για το γεγονός ότι την κρίση τη διαχειρίζεται η κυβέρνηση Καραμανλή, η οποία πέντε χρόνια τώρα, απέτυχε παντού, οδηγώντας μας σε κρίση, πριν από τη διεθνή κρίση.

«Συμμερίζομαι τη βαθιά ανησυχία που βιώνει σήμερα ο Έλληνας και η Ελληνίδα. Ανησυχία για την πορεία της χώρας. Ανησυχία ακόμα μεγαλύτερη από το γεγονός ότι αυτή την κρίση τη διαχειρίζεται η κυβέρνηση Καραμανλή. Διότι πέντε χρόνια απέτυχε σε όλα τα μέτωπα. Στα πέντε σας χρόνια καταφέρατε να βρεθούμε ανοχύρωτη ως χώρα, απροστάτευτοι ως πολίτες, μπροστά στη διεθνή κρίση. Χρειάζεται να σας υπενθυμίσω τις αποτυχίες σας που δεν έχουν καμία σχέση, μα καμία σχέση, με τη σημερινή οικονομική κρίση;

  • Ρυθμός ανάπτυξης. Μέσα σε πέντε χρόνια ο ρυθμός ανάπτυξης μειώθηκε στο μισό, πριν απ’ την κρίση. Η Ελλάδα απ’ την τέταρτη θέση το 2003 στην Ευρωπαϊκή Ένωση των 27, είναι σήμερα στην ένατη θέση σε ρυθμό ανάπτυξης».
  • «Ακρίβεια. Καταφέρατε η Ελλάδα να έχει το τρίτο πιο ακριβό καλάθι τροφίμων στην Ευρώπη. Επί ημερών σας καταφέρατε η Αθήνα να σκαρφαλώσει 40 ολόκληρες θέσεις στον πίνακα των πιο ακριβών πόλεων του κόσμου».
  • «Ανταγωνιστικότητα. Υποβαθμίστηκε η χώρα μας κατά 32 θέσεις με βάση το World Economic Forum».
  • «ΕΣΠΑ. Δύο χρόνια μετά την έναρξη του ΕΣΠΑ, των Κοινοτικών Προγραμμάτων, και δεν έχει απορροφηθεί ούτε ένα ευρώ!»
Από τη σημερινή ομιλία του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ σήμερα στη Βουλή για την Οικονομία.
ΜΠΟΣΤΑΝΙ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου