Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου 2009

ΠΡΟΚΑΛΕΣΕ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΝΑ ΠΕΙ ΗΤΑΝ: «ΑΠΕΤΥΧΑ. ΟΦΕΙΛΕΤΕ ΝΑ ΓΙΝΕΤΕ ΣΥΝΕΝΟΧΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΟΤΥΧΙΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΜΟΥ ΠΡΟΣΦΕΡΕΤΕ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ».

1. Προκάλεσε προ ημερήσιας συζήτηση στη Βουλή για την Οικονομία. Λογικά θα έπρεπε κάτι να έχει να πει.Κάποιο σχέδιο να παρουσιάσει. Κάποιες προτάσεις να καταθέσει. Τίποτα. Απολύτως τίποτα. Η χθεσινή παρουσία του κ. Καραμανλή στη Βουλή, επιβεβαίωσε τους χειρότερους φόβους των πολιτών, όλων μας. Επιβεβαίωσε ότι η χώρα κινείται χωρίς πυξίδα…

  • Ο κ. Καραμανλής μίλησε για συναίνεση. Αλλά δεν ζητάει συναίνεση. Συνενόχους ζητάει στην αποτυχία του. Όλοι οι πολίτες θυμόμαστε με πόση αλαζονεία απέρριπτε, μέχρι πριν λίγους μήνες, κάθε πρόταση του ΠΑΣΟΚ για συνεννόηση σε θέματα όπως η παιδεία, η υγεία, η διαφάνεια, η αντιμετώπιση της διαφθοράς, ακόμα και το κοινό διακομματικό μέτωπο για την αντιμετώπιση της πύρινης λαίλαπας.
  • Όλοι οι πολίτες θυμόμαστε να αναφέρεται περιφρονητικά στις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ μιλώντας για κυβερνήσεις του «χθες». Σήμερα όμως το «χθες» δεν είναι τίποτα άλλο από τον ίδιο και την κυβέρνησή του. Δεν είναι τίποτα άλλο από τις πολιτικές που οδήγησαν την καθημερινότητα των πολιτών, στο σημερινό τραγικό αδιέξοδο. Οδήγησαν τη χώρα σε κρίση, πριν ακόμα μας αγγίξει η διεθνής κρίση.
  • Όλοι οι πολίτες θυμούνται με πόση αυταρέσκεια μιλούσε και αυτός και όλη η κυβέρνησή του για «θωρακισμένη οικονομία». Ακόμα και στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του υπογράμμιζε: «η Οικονομία μας αποδεικνύει αντοχές ισχυρότερες σε σχέση με πολλές άλλες. Και αυτό, γιατί προωθήσαμε μεταρρυθμίσεις τα προηγούμενα χρόνια»!!! Τι είπε χθες; Σήκωσε τα χέρια ψηλά, ομολογώντας την αποτυχία του: «Είναι απρόβλεπτη και η ένταση και η διάρκεια και η τροπή που μπορεί να πάρει η κρίση. Ήταν και είναι απρόβλεπτη η έκταση των επιπτώσεων στις εθνικές οικονομίες. Ήταν και είναι απρόβλεπτη η επίπτωση στον Κρατικό Προϋπολογισμό»…Πάει δηλαδή η θωρακισμένη οικονομία, πάνε οι αντοχές, πάνε και οι μεταρρυθμίσεις…
  • Τώρα, θυμήθηκε τη συναίνεση. Αυτό του είπαν οι επικοινωνιολόγοι του να κάνει, αυτό κάνει. Επί της ουσίας λέει. «Απέτυχα παταγωδώς. Οφείλετε να αναλάβετε μαζί μου την ευθύνη της αποτυχίας μου».

2. Απαντάμε: η μόνη ευθύνη την οποία είμαστε έτοιμοι να αναλάβουμε είναι η ευθύνη διακυβέρνησης του τόπου. Αυτό χρειάζονται οι πολίτες. Σταθερότητα, σοβαρότητα και προοδευτικές λύσεις στα προβλήματά τους. Κυβέρνηση που να νοιάζεται τον πολίτη και να έχει στο επίκεντρο της πολιτικής της τα προβλήματά του και όχι τα προβλήματά της. Κυβέρνηση που ενώνει και δεν διχάζει την κοινωνία.

ΠΑΣΟΚ

ΜΠΟΣΤΑΝΙ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου