Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου 2009

ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ, ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΓΥΝΑΙΚΑ: 7 ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ ΠΑΣΟΚ

1. Σήμερα, οι γυναίκες είναι οι πρώτες που πλήττονται από την οικονομική κρίση στην οποία μας οδήγησαν οι πολιτικές της αποχωρούσας κυβέρνησης και η οποία επιβαρύνεται από τη διεθνή κρίση. Βιώνουν πρώτες την ακρίβεια, την έλλειψη ποιοτικού συστήματος δημόσιας παιδείας. Βιώνουν γενικά με τον πιο έντονο τρόπο τα οξυμμένα προβλήματα που δημιουργούνται, τόσο στην εργασία, όσο και στην οικογένεια, λόγω των πολλαπλών ρόλων τους ως εργαζόμενες, μητέρες και σύζυγοι.

2. Το ΠΑΣΟΚ παρουσίασε χθες 7 συγκεκριμένες, προγραμματικές δεσμεύσεις για την στήριξη της γυναίκας, της οικογένειας και την εξισορρόπηση επαγγελματικής, οικογενειακής και προσωπικής ζωής:

  • Πρώτο, προστασία των δικαιωμάτων της γυναίκας στην εργασία και την κοινωνική ασφάλιση. Ενδυνάμωση των μηχανισμών ελέγχου εφαρμογής της εργατικής νομοθεσίας. Δικαίωμα σε πρόωρη συνταξιοδότηση.
  • Δεύτερο, στήριξη και σύνταξη στην ανασφάλιστη νοικοκυρά.
  • Τρίτο, δίχτυ προστασίας, πρόνοιας και υποστηρικτικών δομών για την γυναίκα και την οικογένεια, στήριξη της μονογονεϊκής οικογένειας.
  • Τέταρτο, φροντίδα των παιδιών σε βρεφική και νηπιακή ηλικία, διπλασιασμός των βρεφονηπιακών σταθμών πλήρους ωραρίου, επιχορήγηση του κόστους φύλαξης των παιδιών σε σταθμούς, ολοήμερο νηπιαγωγείο.
  • Πέμπτο, υποστήριξη νέων ζευγαριών στην προσπάθεια απόκτησης οικογένειας, οικονομική στήριξη, ιατρική μέριμνα, φορολογική ελάφρυνση, εφάπαξ παροχή 2000 ευρώ για κάθε παιδί.
  • Έκτο, μέριμνα για τις οικογένειες παιδιών με αναπηρία.
  • Έβδομο, στήριξη γυναικών που έχουν πέσει θύματα ενδοοικογενειακής βίας.

3. Οι προγραμματικές μας δεσμεύσεις, που βέβαια δεν ορίζουν το σύνολο του προγράμματος, αλλά αναδεικνύουν την βαρύτητα που δίνουμε στη στήριξη της γυναίκας και της οικογένειας, θα συζητηθούν αναλυτικά στην ημερίδα που διοργανώνει αύριο ο Τομέας Γυναικών του ΠΑΣΟΚ (βλ. περισσότερες πληροφορίες: http://www.pasok.gr/portal/gr/3/72993/7/7/1/showdoc.html ).

ΠΑΣΟΚ

ΤΟ ΜΠΟΣΤΑΝΙ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου