Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου 2009

ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΝΑΤΑΡΑΧΗΣ. ΕΠΕΝΔΥΟΥΝ ΣΤΟΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΔΙΧΑΣΜΟ. ΕΠΕΝΔΥΟΥΜΕ ΣΤΟ ΔΙΑΛΟΓΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΛΥΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ.

1. Από τον περασμένο Δεκέμβριο η χώρα μας βιώνει μια πρωτόγνωρη κοινωνική αναταραχή. Μια αναταραχή που προκαλείται από τις πολιτικές της αποχωρούσας κυβέρνησης η οποία διαιρεί συνειδητά την κοινωνία, την ώρα που η κοινωνία μας χρειάζεται όσο ποτέ ενότητα και συλλογικότητα.

2. Τα γεγονότα των τελευταίων ημερών, με αποκορύφωμα τα χθεσινά πρωτοφανή γεγονότα, έδειξαν με τον ποιο ανάγλυφο τρόπο ότι αυτή η κυβέρνηση, πλέον, δεν είναι μόνο ανίκανη να διαχειριστεί τα προφανή, δεν είναι μόνο λίγη για τα μεγάλα προβλήματα, δεν είναι μόνο ότι εξυπηρετεί συγκεκριμένα συμφέροντα. Είναι επικίνδυνη για τον τόπο. Είναι επικίνδυνη για την υγεία, την ασφάλεια και την οικονομική κατάσταση των πολιτών.

3. Ο Γιώργος Παπανδρέου, κατέβηκε χθες στο λιμάνι του Πειραιά, ανταποκρινόμενος στο αίτημα των αγροτών της Κρήτης για συνομιλίες με εκπροσώπους κομμάτων, όχι για να τους τάξει τα πάντα και να υποδαυλίσει την ένταση όπως έκαναν κάποιοι άλλοι, πριν λίγα χρόνια, αλλά για να τους πει ξεκάθαρες κουβέντες:

  • «Μόνο μέσα από μια σοβαρή συζήτηση και από διάλογο λύνονται τα προβλήματα, έναν διάλογο που δεν τον τόλμησε η κυβέρνηση αυτή».
  • «Πίσω από τις κινητοποιήσεις, δεν είναι κανένας άλλος παρά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αγρότες στη χώρα μας. Και όταν λέω «αγρότες στη χώρα μας», δεν εννοώ μόνο την Κρήτη, εννοώ και τη Μακεδονία, και τη Θεσσαλία, και την Πελοπόννησο, όλη την Ελλάδα».
  • «Ο τρόπος με τον οποίο αυτή η κυβέρνηση αντιμετωπίζει τα κοινωνικά προβλήματα, το μόνο που είχε ως αποτέλεσμα είναι να οξύνει τις πολώσεις και να μην λύνονται τα προβλήματα, σε μια εποχή που χρειάζονται οι ευρύτερες δυνατές κοινωνικές συναινέσεις μπροστά σε μια κρίση».
  • «Χρειάζεται να ενώσουμε τον Ελληνικό λαό, να ενώσουμε το λαό πάνω στα προβλήματα, να λύσουμε τα προβλήματα, αντί να δημιουργούμε αντιθέσεις μεταξύ των Μακεδόνων και των Θεσσαλών, ή ανάμεσα στην κυβέρνηση και τους πολίτες».
  • «Θα είμαι κοντά σας, δεν θα σας αντιμετωπίζω ως εχθρούς, αλλά ως συμμάχους, σε μια προσπάθεια να κάνουμε την αγροτική μας οικονομία αιχμή του δόρατος της ανάπτυξης της χώρας».
  • «Ζητώ από την κυβέρνηση να φύγουν αμέσως τα ΜΑΤ, να σας αφήσουν σε ησυχία. Ξέρουμε ότι εσείς θα πάρετε τις σωστές αποφάσεις για την πορεία του δικού σας αγώνα και ξέρουμε ότι έχετε καταλάβει ότι, από αυτή την κυβέρνηση, τίποτα απολύτως δεν μπορείτε να περιμένετε».
  • «Αυτή η κυβέρνηση μπορεί να θελήσει και να προβοκάρει και να δημιουργήσει επεισόδια. Εγώ ζητώ από σας να δείξετε το ειρηνικό, δυναμικό, αλλά και δημοκρατικό σας ήθος, που χαρακτηρίζει και τους αγρότες και την Κρήτη».

4. Αυτά είπε στους αγρότες της Κρήτης, ήρεμα και πολιτισμένα, ο Γιώργος Παπανδρέου. Αυτή την δημοκρατική επαφή κάποιοι στην κυβέρνηση δεν την επιθυμούσαν. Για αυτό και φρόντισαν να υποδεχθούν τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, με τον ίδιο ακριβώς τρόπο που υποδέχθηκαν τους αγρότες πριν 2 μέρες. Με δακρυγόνα και χημικά.

5. Το ότι η ρίψη χημικών εναντίον του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, ήταν μια συνειδητή επιλογή της κυβέρνησης, φάνηκε από την μετέπειτα στάση της. Γιατί δεν είχαν το στοιχειώδες πολιτικό θάρρος, όχι να ζητήσουν συγγνώμη – αυτά είναι αδιανόητα πράγματα για την αποχωρούσα κυβέρνηση, αλλά ούτε να εκφράσουν τη λύπη τους για το γεγονός. Αντίθετα, ζητάνε και τα ρέστα. Υποστήριξαν χωρίς να ντρέπονται ότι δεν είναι η εξαπάτηση και ο ξυλοδαρμός των αγροτών που δημιούργησαν την κοινωνική ένταση, αλλά η απόφαση του Γ. Παπανδρέου να συνομιλήσει με τους αγρότες.

6. Η κυβέρνηση Καραμανλή, στην προσπάθεια της να κρατηθεί με κάθε τρόπο στην εξουσία, ακολουθεί δρόμους επικίνδυνους για την κοινωνία αλλά και για την δημοκρατία. Δεν τους ακολουθήσαμε και δεν θα τους ακολουθήσουμε. Το ΠΑΣΟΚ θα συνεχίσει αταλάντευτα να πορεύεται στο δρόμο της ευθύνης. Πυξίδα μας, η αντιμετώπιση των προβλημάτων της χώρας και των πολιτών. Αυτοί που επέλεξαν το δρόμο της κοινωνικής αναταραχής, σύντομα θα κληθούν να πληρώσουν στην κάλπη το τίμημα των καταστροφικών για τον τόπο επιλογών τους.

ΠΑΣΟΚ

ΤΟ ΜΠΟΣΤΑΝΙ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου