Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου 2009


Βαριά προσβολή

Του Γιώργου Χρ. Παπαχρήστου

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: 4 Φεβρουαρίου 2009
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ η πρώτη φορά, ειδικά το τελευταίο διάστημα, που εκδηλώνεται χωρίς ουσιαστική αιτία αστυνομική βία στη χώρα. Αλλά αυτό το πρωτοφανές που συνέβη χθες στο λιμάνι του Πειραιά δημιουργεί μείζον πολιτικό θέμα. Γιατί οι κυβερνητικοί «πραίτωρες» δρώντας άγνωστο με ποίου εντολές, ασέβησαν κατά του πολιτειακού θεσμού που αντιπροσωπεύει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Δεν έχει συμβεί ποτέ ξανά στο παρελθόν κάτι ανάλογο. Και είναι απορίας άξιον το πώς η κυβέρνηση του- κατά δήλωσή του- «θεσμολάγνου» Καραμανλή, αντί να σπεύσει να καταδικάσει όσους ευθύνονται για την ασχήμια, τους κάλυψε απολύτως, προεξάρχοντος του αρμόδιου υπουργού. Και είναι αποδεικτικό του νεοδημοκρατικού ήθους εξουσίας το γεγονός ότι η κυβέρνηση παρέλειψε να κάνει τα αυτονόητα: 

1. Να διατάξει άμεσα έρευνα για τον καταλογισμό των ευθυνών όσων βαρύνονται με το σοβαρότατο ατόπημα. 2. Να ζητήσει συγγνώμη από τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης. 

Ίσως αυτό, η τόσο ηχηρή παράλειψη δηλαδή, να αποτελεί ακόμη πιο βαριά προσβολή κατά του τέταρτου στη σειρά πολιτειακού θεσμού. Αλλά τι να περιμένει κανείς από μία κυβέρνηση που, επειδή πνέει τα λοίσθια, ανατρέχει στις πιο μαύρες μεθόδους της παράταξης που αντιπροσωπεύει... 
από ΤΑ ΝΕΑ
ΤΟ ΜΠΟΣΤΑΝΙ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου