Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου 2009

Πότε θα ολοκληρωθεί

 η ανάκριση

 για τα Ομόλογα;

By Factorx | February 4, 2009

Συμπληρωματική ποινική δίωξη για το κακούργημα της απιστίας, ασκήθηκε κατά τη διάρκεια της διερεύνησης για την υπόθεση των ομολόγων, από τον εφέτη-ανακριτή, Γιώργο Λέκκα. Η δίωξη αναμένεται να προσωποποιηθεί εναντίον συγκεκριμένων διοικητών ταμείων, χρηματιστών κλπ.

Όπως γράφει εξάλλου η «Ε» τον δρόμο της έκδοσης βουλεύματος παίρνει η πρώτη από τις έξι δικογραφίες για την αγορά υπερτιμημένων ομολόγων μετά την ολοκλήρωση της ανάκρισης. Πρόκειται για το Ταμείο Ασφάλισης Ξενοδοχοϋπαλλήλων (ΤΑΞΥ), περίπτωση για την οποία κατηγορούνται τρία πρώην στελέχη του Ταμείου, καθώς και δύο υψηλόβαθμα στελέχη της Τράπεζας Μαρφίν, μέσω της οποίας αγοράστηκαν τα επίμαχα ομόλογα. Το βούλευμα αναμένεται με ενδιαφέρον θα λειτουργήσει και ως πιλότος και για τα άλλα σκέλη του σκανδάλου.

Παρόλα αυτά δεν μπορούμε παρά να επισημάνουμε τον ρυθμό χελώνας με τον οποίο κινείται η ανάκριση. Στους είκοσι σχεδόν μήνες που πέρασαν από το ξέσπασμα του σκανδάλου των ομολόγων πέρασαν από το ανακριτικό γραφείο με την ιδιότητα του κατηγορούμενου μόνο 23 πρόσωπα.

Αναμένουμε επίσης με ενδιαφέρον τις ενέργειες του κ. ανακριτή και για το μέγιστο σκάνδαλο του ομολόγου του ΤΣΠΕΑΘ. Για το οποίο υπενθυμίζουμε ότι υπάρχουν μέχρι και προσωπικοί τραπεζικοί λογαριασμοί με τις μεταφορές προμηθειών εκατομμυρίων ευρώ.

από ANTI WEBLOG

ΤΟ ΜΠΟΣΤΑΝΙ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου